KNAKK I TO: Bare flaks gjorde at alle passasjerene overlevde det spesielle krasjet.  Foto: TV ONE / AFP / NTB SCANPIX
KNAKK I TO: Bare flaks gjorde at alle passasjerene overlevde det spesielle krasjet. Foto: TV ONE / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Fly med 170 passasjerer havnet i sjøen ved Bali

Alle skal ha overlevd. - Passasjerne skrek i panikk, forteller øyenvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Boeing 737-800-fly fra det indonesiske flyselskapet Lion Air havnet i formiddag i vannet og fikk store skader da det skled av rullebanen på flyplassen Denpasar sør på Bali.

Det skal ha vært 172 personer om bord, men de første meldingene fra stedet tyder på at alle har kommet fra ulykken i live.

Ifølge Sky News ble flyet liggende på grunt vann. Bilder fra stedet viser passasjerer i redningsvester som tar seg til land på egenhånd.

Flyet kom fra byen Bandung og skulle lande på Bali da det havnet utenfor rullebanen. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men ifølge Sydney Herald meldte piloten om motorproblemer like før maskinen tok bakken.

Foto: AFP PHOTO / TV ONE / NTB-Scanpix
Foto: AFP PHOTO / TV ONE / NTB-Scanpix Vis mer

- Flyet var i landingsposisjon da jeg plutselig så at vi nærmet oss sjøen og til slutt traff vannet. Alle passasjerene skrek i panikk i frykt for at de skulle drukne. Jeg etterlot tingene mine og gikk til nødutgangen, ut av flyet og la på svøm fram til redningsmannskaper hoppet i vannet for å hjelpe meg, forteller en passasjer til nyhetsbyrået AP.

Talsmann for politiet, Arif Wahyunadi, opplyser til den indonesiske tv-stasjonen TV One at passasjerene og besetningen er evakuert og blir tatt hånd om i flyplassterminalen.

Nyhetsbyrået AFP melder at flere passasjerer er fraktet til sykehus med lettere skader.

SKADDE: Flere skal være lettere skadd i ulykka, og er fraktet til sykehus i Jimbarn. Foto: AP/Firdia Lisnawati / NTB-Scanpix
SKADDE: Flere skal være lettere skadd i ulykka, og er fraktet til sykehus i Jimbarn. Foto: AP/Firdia Lisnawati / NTB-Scanpix Vis mer