- Fly med 200 ombord krasjet og tok fyr

Katastrofe på flyplass i Sudan i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et fly med nærmere 200 passasjerer ombord skal ha krasjet utenfor rullebanen på en flyplass i Sudan, melder nyhetsbyrået AP.

Flyet tok fyr og ble fullstendig overtent etter den mislykkede landingen, men det er foreløpig uklart hvor mange som er skadd.

Klokka 21.20 norsk tid opplyser sudanesisk fjernsyn at minst 100 personer er døde, men at et betydelig høyere antall fryktes drept eller alvorlig skadd, ifølge AP.

- Dårlig vær gjorde at flyet krasjlandet, ble delt i to og begynte å brenne, sier Mohammed Najib i sudanesisk politi til nyhetsbyrået.

Han opplyser at mange av passasjerene skal ha sluppet fra ulykken med livet i behold, men dette er ikke bekreftet og framstår som for godt til å være sant om man ser på tv-bildene fra flyplassen.

Flyplassjef Youssef Ibrahim oppgir også en annen ulykkesåsrask. Ifølge ham skal flyet først ha landet på vanlig måte, før en av flyets motorer plutselig skal ha eksplodert.

Ifølge Al-Jazeera er ulykkesflyet fra Sudanese Airways. Flyet skal ha ankommet fra en mellomlanding i Amman i Jordan etter å ha hatt Damaskus i Syria som utgangspunkt.

Store redningsmannskaper jobber nå på stedet.

EKSPLOSIV BRANN: Tv-bildene fra Khartoum viser en flyulykke som er nødt til å ha tatt flere menneskeliv. Foto: SUDANESISK TV / AP
EKSPLOSIV BRANN: Tv-bildene fra Khartoum viser en flyulykke som er nødt til å ha tatt flere menneskeliv. Foto: SUDANESISK TV / AP Vis mer

Khartoum er kjent for vanskelig og uforutsigbart vær i regntida, blant annet fordi kraftig vind blander sand fra Sahara med store regnmengder.

Sudan har hatt flere alvorlige flyulykker de siste åra.
- Fly med 200 ombord krasjet og tok fyr