Fly med god samvittighet

Vær-Siri fronter ny frivillig miljøskatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg er miljøbevisst, og går rundt med dårlig samvittighet hele tida. Dette er et godt konkret tiltak, som jeg kommer til å bruke privat, sier Siri Kalvig.

I dag dro hun fram kredittkortet og betalte 200 kroner i klimabillett på www.mittklima.no fordi hun tar fly tur-retur Oslo denne uka. Innbetalingene til Framtiden i våre hender (FiVH) kommer hun altså til å fortsette med.

- Dette er for de som ønsker å gå foran. Først og fremst vil vi at dette skal spre informasjon om klimagassutslipp flyreisene forårsaker, fortalte daglig leder Arild Hermansen i FiVH på lanseringen ved perrongen til flytoget på Oslo S i ettermiddag.

Hjelper fattige med energi

Norge er nå først i Skandinavia med å tilby flyreisende å gjøre opp for klimautslippet sitt direkte. Miljøorganisasjonene mener at du ved å betale 55 kroner per 1000 kilometer kan veie opp for de 190 kiloene med CO2 du da må ta skylda for. Billetten er ment å dekke kostnadene med å redusere tilsvarende mengde klimagasser i et utviklingsland.

På utenlandsreiser blir det noen få hundrelapper, som går til konkrete prosjekter knyttet til fornybar energi på den sørlige halvkule.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer