Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fly med over 100 passasjerer styrtet

MANILA (NTB-Reuter): Et fly med 104 mennesker om bord styrtet i dag morges i den sørlige delen av Filippinene, opplyser luftfartsmyndighetene i landet. Myndighetene frykter at alle om bord omkom i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet var av typen DC-9 og var på vei fra Manila til øya Mindanao i den sørlige delen av landet.

Det var 99 passasjerer og en besetning på fem om bord i flyet, som tilhørte selskapet Cebu Pacific Air, et nytt lavpris-selskap som ble etablert av en rik kinesisk-filippinsk forretningsmann i 1996.

DC-9-flyet skulle ha landet i byen Cagayan de Oro ved 04-tiden norsk tid natt til i dag, men nådde aldri fram. Det var delvis skyet, men ellers pent vær da flyet forsvant. Vraket ble senere oppdaget ved byen Pagalungan nordøst for Cagayan de Oro.

Ingen kontakt

Flyet hadde den siste radiokontakten med bakkekontrollen etter at det hadde startet nedstigningen. Det befant seg da i en høyde på 11 000 fot og var 60 kilometer fra Cagayan de Oro. Kapteinen ba tårnet om en såkalt prioritert landing.

Det filippinske flyvåpnet sendte fly og helikoptre til området der DC-9-maskinen kan ha styrtet.

Cebu Pacific Air opplyste at det var minst fire utlendinger om bord i det savnede flyet.

(NTB)

STYRTET:Det var et fly av typen DC-9 som styrtet i Filipinene i dag morges. Cebu Pacific Air forteller at 104 personer omkom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!