Fly mistet motordeksel

- Helt uproblematisk, sier Widerøe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flypassasjerene om bord i Widerøeflyet WS404 på vei til Bergen fikk seg en støkk da flyet gjorde vendereis og dro tilbake til Torp. Årsaken var at flyet manglet en del.

- Piloten fikk en beskjed fra tårnet i Torp om at et deksel på motoren hadde falt av, sier en av passasjerene til Dagbladet.no, som dermed ikke rakk morgenmøtet i Bergen.

- Det er hårreisende at de ikke merket det før de fikk beskjeden, forteller han.

Flunkende nytt fly

Widerøe bekrefter hendelsen, men kaller det «helt uproblematisk».

- Det løsnet et deksel under avgang, men kapteinen fikk raskt beskjed fra tårnet, sier Siw Sandvik, informasjonssjef i Widerøe. Hun understreker at flyet godt kunne ha fortsatt til Bergen, men at kapteinen valgte å snu fordi Widerøe har teknisk base på Torp.

Flyet, av typen Dash 8 Q400, er helt nytt og ble kjøpt inn fra fabrikken i mai. Både Widerøe og SAS har tidligere hatt problemer med gamle fly av samme type.

DASH-8-Q400: I fjor satte Widerøe alle sine fly av denne typen på bakken etter at at SAS hadde hatt en rekke uhell med Dash-8-flyene. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
DASH-8-Q400: I fjor satte Widerøe alle sine fly av denne typen på bakken etter at at SAS hadde hatt en rekke uhell med Dash-8-flyene. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Fly mistet motordeksel