Fly nødlandet i Stockholm sentrum

Mistet vingen og landet i friluftsområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et småfly med fire personer om bord måtte nødlande ved Djurgården i Stockholm sentrum i ettermiddag.

- Flyet rapporterte om motorproblemer. Den ene vingen falt av under landing og det lekket bensin fra flyet, sier informasjonsansvarlig Kjell Lindgren i City-polisen til Dagbladet.no.

Alle fire om bord er kjørt til sykehus.

- En av dem har alvorlige skader, en har mindre skader, mens de to andre skal til legesjekk med sjokk og småskader, sier Lindgren.

Flyet landet på en gressplen i Djurgården som til vanlig er et populært friluftsområde.

- Det var godt det skjedde på denne tiden av året. Dersom det hadde vært varmere i været ville det vært mye folk til stede, men nå var det heldigvis ingen der, sier Lindgren til Dagbladet.no. 

Redningstjenesten fikk melding om nødlandingen klokken 15.27.

Flyet er et fireseters PA28.

Samtidig som nødlandingen skjedde deltok redningstjenesten og politiet i en større øvelse to kilometer unna. Derfor var redningsmannskapene raskt ute på stedet, skriver Aftonbladet.se.

NØDLANDET I FRIFLUFTSOMRÅDE: Et fire-seters privatfly fikk motorproblemer over Stockholm i dag. Foto: Roger Vikström/Expressen
NØDLANDET I FRIFLUFTSOMRÅDE: Et fire-seters privatfly fikk motorproblemer over Stockholm i dag. Foto: Roger Vikström/Expressen Vis mer

Politiet har nå sperret av området for å få fjernet drivstoffet som lekket ut under nødlandingen. Havarikommisjonen skal også se nærmere på området hvor flyet nødlandet.