FIKK PROBLEMER: Dette United Airlines tok nylig av fra San Francisco uten problemer. De om bord i avgangen fra Roma mot Chicago lørdag trodde nok også at de skulle få en rolig tur, men den gang ei. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB scanpix
FIKK PROBLEMER: Dette United Airlines tok nylig av fra San Francisco uten problemer. De om bord i avgangen fra Roma mot Chicago lørdag trodde nok også at de skulle få en rolig tur, men den gang ei. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB scanpixVis mer

Fly på vei til Chicago måtte lande i Belfast etter krangel om kjeks og nøtter

Mann følte seg utsatt for en konspirasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag måtte et fly på vei fra Roma til Chicago lande i Belfast, grunnet det som ble omtalt som en «forstyrrende passasjer».

Nå kan BBC fortelle at årsaken mellomlandingen var en 42 år gammel mann som hisset seg opp fordi han ikke fikk kjeks og nøtter. Mannen ble framstilt for retten i Belfast i går, siktet for å ha vært en trussel mot sikkerheten til de om bord i flyet og for legemsbeskadigelse mot en av de kabin-ansatte.

Ifølge BBC sa etterforskningsleder William Robinson i retten at 42-åringen hadde reist seg opp 15 minutter etter avgang. Fest setebeltet-skiltet var fortsatt på, og 42-åringen ble bedt om å sette seg igjen. Han svarte da at det aktet han ikke å gjøre før han fikk kjeks og nøtter, skriver BBC.

Ti minutter senere skjedde det samme igjen, og da han ikke fikk det han ønsket denne gangen begynte han å rope og oppføre seg voldsomt. Mannen skal ha truet kabinansatte, blokkert midtgangen og løftet bagasje inn og ut av hyllene over seteradene. Til slutt opplevde kapteinen situasjonen som så truende at han valgte å lande før de kom over Atlanterhavet.

Ifølge BBC nektet mannen straffskyld, og forklarte at han mente det var en konspirasjon mot ham.

Ifølge NBC måtte 300 passasjerer overnatte på flyplassen på grunn av den uforutsette mellomlandingen, da det ikke var ledige hotellrom i nærheten å oppdrive. BBC skriver at kompensasjonen til passasjerene kan komme opp i omlag 4,3 millioner kroner.

Passasjerene måtte vente i flyet i omtrent fire timer før de i det hele tatt slapp inn på flyplassen, skriver NBC. Instagram-brukeren Veenajb har lagt ut et bilde som viser politiet om bord i flyet før passasjerne fikk slippe av.

Mannen må sitte i varetekt én uke før han igjen skal framstilles for retten.