Fly punkterte ved takeoff på Gardermoen, måtte nødlande

Alle nødetater utkalt.

LANDET TRYGT: Novair-maskinen landet på Gardermoen i 21.15-tida, uten problemer. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
LANDET TRYGT: Novair-maskinen landet på Gardermoen i 21.15-tida, uten problemer. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Flyet landet på Gardermoen i 21.15-tida uten problemer, melder NTB.

- Flyet landet trygt på vestre rullebane klokka 21.14, opplyser OSLs pressevakt Lasse André Vangstein til Dagbladet.

Det er foreløpig uklart hvorvidt venstre hovedhjul virkelig er punktert, som instrumentene viser.

Vangstein sier alle etater fungerte som de skulle under nødlandingen. Passasjerene vil nå trolig få en brif i regi av reiseselskapet Apollo. Det er foreløpig uklart hvordan de blir håndtert videre.

Vangstein opplyser nå at det er snakk om 175 passasjerer, ikke 191, som tidligere meldt.

(Dagbladet): Alle nødetatene er utkalt til Oslo lufthavn etter at et av landingshjulene på et fly punterte under takeoff, opplyser 110-sentralen på Romerike til NTB.

- Det dreier seg om en Airbus 321-maskin fra Novair som tok av ca. kl. 19.00. Like etter takeoff fikk pilotene indikasjon på at venstre hovedhjul er punktert, sier Lasse André Vangstein, pressevakt ved OSL, til Dagbladet.

FULL BEREDSKAP: Alle nødetater er rutinemessig kalt ut til OSL i forbindelse med punkteringen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
FULL BEREDSKAP: Alle nødetater er rutinemessig kalt ut til OSL i forbindelse med punkteringen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO Vis mer

Vangstein opplyser at flyet, som har 191 passasjerer om bord og opprinnelig var på vei til Khania i Hellas, nå sirkler over østlandsområdet for å kvitte seg med drivstoff. Deretter vil det lande.

Grunnen til at flyet kvitter seg med drivstoff, er for å gjøre det så lett som mulig ved landing, og dermed minske risikoen for problemer. I tillegg minsker det faren for brann.

Normalt skal et moderne fly klare å lande uten problemer, selv med et punktert dekk. Dessuten kan indikasjonslampa vise punktering ved en feil.

- Vi har foreskrifter å følge, og tar ingen sjanser - derfor er flyplassen satt i full beredskap. Men vi håper og tror dette vil gå helt fint, sier Vangstein.

• Følg flyets bevegelser i sanntid på Flightradar24.com.

Dagbladet følger saken.

SIRKLER: Her er det aktuelle Novair-flyet fotografert over Mysen i Østfold, i ferd med å sirkle før landing, for å bruke opp så mye drivstoff som mulig. Foto: FREDDIE LARSEN
SIRKLER: Her er det aktuelle Novair-flyet fotografert over Mysen i Østfold, i ferd med å sirkle før landing, for å bruke opp så mye drivstoff som mulig. Foto: FREDDIE LARSEN Vis mer