Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fly rammet av lyn

SAS Braathens-fly måtte avbryte landingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et SAS Braathens-fly fra Oslo måtte avbryte landingen i Kristiansand da et lyn mandag morgen slo ned i flyet. Flyet ble omdirigert til Stavanger.

Flyet med avgang klokken 8 fra Oslo skulle lande klokken 8.45 på Kjevik lufthavn. Men under innflygingen slo et lyn ned i flyet, melder Fædrelandsvennens nettavis.

- Jeg ble redd med en gang jeg hørte smellet. Vi så det blinket i den ene motoren, og så steg plutselig flyet kraftig. Like etter ga piloten beskjed om at det hadde oppstått «en teknisk utladning» i maskinen, og at flyet ville lande i Stavanger i stedet for i Kristiansand, sier en av passasjerene, Svein Arne Lamo.

Operativ flygeleder ved Kjevik lufthavn opplyser at det ikke var noen dramatikk rundt hendelsen. Flyet ble omdirigert til Stavanger fordi det der er teknisk utstyr og personell som kan sjekke flyet etter en slik hendelse. Lynnedslaget skal ikke ha forårsaket skade på flyets tekniske utstyr.

(NTB)