Fly savnet i Finnmark

Et privat småfly med to personer ombord er savnet ved Honningsvåg i Finnmark. Helikopter og skip er satt inn i søket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet tok av fra Tromsø klokken 17.30 i ettermiddag. Det skulle fly over Hammerfest før det etter planen skulle lande klokken 18.50 i Honningsvåg ved Nordkapp.

- Siste obeservasjon av flyet er ved Hammerfest klokken 18.40. Da snakket piloten med en i tårnet på Hammerfest flyplass, sier politiavdelingsjef Jørn Schjeldrup i Vest-Finnamark politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Tips

Politiet har fått inn flere tips fra publikum om observasjoner av et lite fly. Politiet i Hammerfest arbeider nå med å sjekke disse tipsene nærmere.

Ettersom søksområdet nordøst for Hammerfest er veldig stort, er politiet interessert i flere observasjoner fra publikum som kan ha sett eller hørt flyet. På den måten kan de kanskje klare å konsentrere søket etter småflyet til et mindre område.

Fløy nordøst

En-motorsflyet, av typen Cessna 182, landet ikke til avtalt tid på flyplassen i Honningsvåg. Klokken 20.15 ble det slått alarm. Akkurat nå arbeider Hovedredningsentralen i Bodø og politiet i Hammerfest med å varsle om ulykken til sine medarbeidere langs den planlagte flyruten. I tillegg forsøker de å kartlegge flyets bevegelser etter Hammersfest.

Det tar omlag ti minutter å fly fra Hammerfest til Honningsvåg i retning nordøst.

Leteaksjon

Et Sea King redningshelikopter er satt inn i søket etter flyet utenfor kysten av Hammerfest. Kystvaktskipet «Kongsøy» deltar også i søket utenfor Hammerfest.

Alle lensmannskontorene langs Finnmarkskysten fra Hammerfest til Honningsvåg er varslet, og de deltar i søket etter flyet.

Dårlig vær

Været i området leteaksjonen pågår i er svært dårlig. I følge politiet er det tåke og regn. Sikten varierer og det blåser frisk bris.

I følge tårnet i Hammerfest planla flyet å lande i byen, men siden været var bedre i Honningsvåg valgte tyskerne å fly videre.

SAVNET:</B> Et fly av denne typen, Cessna 182, er savnet mellom Hammerfest og Honningsvåg.