SKLED:  Landingen blir av en passasjer BBC har snakket med beskrevet som kraftig, så begynte altså flyet å skli av rullebanen. Foto: AP / NTB Scanpix
SKLED: Landingen blir av en passasjer BBC har snakket med beskrevet som kraftig, så begynte altså flyet å skli av rullebanen. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Fly skled av rullebanen i Japan - 20 personer skadd

Tror flyets hjul kan ha truffet radio-tårn før landing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et sør-koreansk fly fra selskapet Asiana skled av rullebanen på Hiroshima-flyplass i Japan etter det hadde landet natt til onsdag norsk tid.

Ifølge BBC ble minst 20 personer skadd i ulykken, men ingen alvorlig.

Flysikkerhets-myndighetene i Japan skal nå etterforske hva som er årsaken til at flyet skled av rullebanen etter at det landet, men teorien nå er at flyets hjul skal ha truffet et radio-tårn i det flyet skulle lande.

En passasjer skal ifølge BBC ha fortalt at flyet opplevde turbulens under flygningen. Vedkommende fortalte også at landingen skal ha vært kraftig.

Det var i alt 74 passasjerer om bord i flyet og syv medlemmer av besetningen, skriver BBC videre.

Flyplassen var som følge av ulykken stengt i mange timer.

Bilder av flyet etter ulykken viser at flyet må ha sklidd forholdsvis langt, og endte til slutt opp på gresset helt ved et gjerde som går rundt området. Det ser også ut til at flyet har spunnet rundt mens det skled mot gjerdet.