Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fly skled av rullebanen

Ingen passasjerer kom til skade da SAS-flyet fra Stavanger skled av rullebanen rett etter at det landet på Gardermoen. Den glatte rullebanen og det kraftige snøværet skal ha vært årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uhellet skjedde rett etter at flyet landet på Gardermoen ved 21.30-tida i går kveld. Innflygingen og landingen foregikk normalt, men kapteinen hadde store problemer med å få bremset SAS-flyet på det glatte føret.

Passasjerene om bord så hvordan DC 9-maskinen skled av rullebanen og fortsatte 12 meter ut i grøfta. Det var 100 personer hvorav fire spedbarn om bord.

- Flyet hadde høy fart da det landet, og vi merket hvordan det skar av rullebanen. På vei ut traff flyet en brøytekant som forårsaket et kraftig smell. Vi opplevde det som ganske dramatisk, forteller passasjer Simen Østmo (29). Han sier at han kjente lukten av flydrivstoff rett etter at DC-9-maskinen hadde truffet brøytekanten.

- Kabinpersonalet var veldig urolige. Vi fikk bare beskjed over høyttalerne om å komme oss ut. På sidene over vingene ville ikke nødskliene løse seg ut, med det resultat at folk hoppet fra vingene og ned på bakken, sier Simen Østmo.

Fra både SAS og Gardermoen betegnes uhellet som udramatisk.

Den vestre rullebanen måtte stenges etter uhellet, og flere rednings- og brøytebiler ble satt inn for å få tauet vekk flyet. Det var i går kveld vanskelig å anslå skadeomfanget på flyet.

- Dette gikk veldig udramatisk for seg. Nå jobber vi med å få brøytet vekke snø slik at vi kan få dratt vekk flyet og åpne rullebanen igjen, sa Erik Gill, områdedirektør i Lufthavntjenesten på Gardermoen til Dagbladet i går kveld.

Da Dagbladet var på Gardermoen i går kveld, var hele flyplassen stengt for trafikk på grunn av brøyting og den sperrede rullebanen. Den våte, tunge snøen la seg som et glatt belegg på rullebanen og gjorde all ferdsel risikabel.