Fly står i brann i Tripoli

- Verste islamistangrep til nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er igjen brutt ut kamper mellom rivaliserende militser på Libyas største flyplass i Tripoli, bare to dager etter at en våpenhvile var inngått, melder nyhetsbyrået AFP.

Dagens angrep regnes for å være det verste så langt mot flyplassen som har vært utsatt for stadige angrep fra islamister den siste tida.

- Flyplassen ble angrepet i morges med raketter og tanks, sier sikkerhetsansvarlig Al-Jilani Al-Dahesh ved flyplassen til AFP.

- Det er det mest intense bombardementet så langt.

Stadige angrep Det første angrepet på flyplassen var søndag i forrige uke og førte til at alle flyginger ble stanset.

De gjentatte angrepene har forårsaket store ødeleggelser på flymaskiner og flyplassens infrastruktur. Flyplassledelsen sier flyplassen trolig vil forbli stengt i måneder framover.

Flyplassområdet er blitt kontrollert av en milits fra den vestlige byen Zintan siden Tripoli falt, og den tidligere diktatoren i Libya, Muammar Kadhafi, ble styrtet i 2011.

Rivaliserende milits De nye myndighetene i landet har ikke klart å få kontroll over de mange væpnede gruppene som var med på opprøret mot Kadhafi, og som siden har splittet landet.

Den siste uka er flyplassen blitt angrepet av en rivaliserende islamistisk milits, som foreløpig ikke har lyktes med å beseire Zintan-krigerne. Imidlertid er landets viktigste internasjonale flyplass satt ut av spill. Så langt er også minst åtte personer drept.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer