Fly styrtet i boligområde - minst 98 omkom

Militærfly styrtet i Indonesia.

KRASJET I HUS, SKLED OG GIKK OPP I FLAMMER: Bare halen på flyet er igjen etter flystyrten som har kostet minst 98 menneskeliv. Foto: REUTERS/SCANPIX
KRASJET I HUS, SKLED OG GIKK OPP I FLAMMER: Bare halen på flyet er igjen etter flystyrten som har kostet minst 98 menneskeliv. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Minst 98 mennesker omkom da et militært transportfly styrtet i et boligområde på øya Java i Indonesia onsdag.

Ulykken skjedde onsdag morgen i distriktet Madiun, øst på øya. En lokal tjenestemann forteller at flyet krasjet inn i flere hus før det skled ut i en risåker og begynte å brenne. Minst to av de døde befant seg på bakken da transportflyet styrtet.

- Flyet er fullstendig ødelagt. Bare halen er igjen, sier tjenestemannen Wardi til fjernsynsstasjonen Metro TV.

Prøver å slukke

Fjernsynsbildene viste folk som desperat prøvde å slukke flammene ved å helle bøtter med vann på vraket. Svart røyk steg opp fra ulykkesstedet, der flydeler lå strødd utover bakken.

Hjelpemannskaper forsøkte å evakuere omkomne og skadde, men arbeidet var vanskelig.

Soldater bidro med å frakte folk bort fra ulykkesstedet på bårer.

Får behandling

Transportflyet av typen Hercules kom fra hovedstaden Jakarta da det styrtet i landsbyen Geplak, få kilometer fra militærbasen Iswahyudi.

Det var trolig 13 besetningsmedlemmer om bord, i tillegg til nærmere hundre passasjerer, de fleste av dem militære og deres familiemedlemmer.

Flere av de skadde fikk behandling på et sykehus i nærheten av ulykkesstedet.

- Vi behandler fire personer for hjernerystelse og bruddskader, sier legen Restu Kurnia Cahyani.

Det har vært en rekke flyulykker i Indonesia i senere år, både innenfor den sivile og militære luftfarten. Dårlig vedlikehold av fly har vært et problem for flytrafikken i landet.

NTB