Fly styrtet i boligområde

Minst åtte personer omkom og tre skadd da et fly styrtet i São Paulo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst åtte personer døde da et fly krasjet i et tettbebygget boligområde i den brasilianske byen São Paulo søndag kveld.

Flyet, en liten Learjet 35 fra selskapet Reali, krasjet like etter at det hadde tatt av fra flyplassen Campo de Marte i São Paulo, forteller Lucia Ferreira, talsperson for flyplassen, til AP.

Det var på vei til Rio de Janeiro da ulykken skjedde.

Øyenvitner forteller at flyet stupte men nesen først, og at det eksploderte da det traff bakken. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Flyet krasjet i gaten Casa Verde, nord i São Paulo. Patricia Tellini, som var i området da ulykken skjedde, filmet øyeblikket rett etter krasjet.
Se Tellinis klipp hos brasilianske Folha Online.

Søker i vrakrestene

Flyet kunne ta åtte passasjerer, men det er ikke kjent hvor mange som satt i flyet da ulykken inntraff. Brasilianske myndigheter bekrefter at sju personer er funnet omkommet, og at tre personer, inkludert et barn, ble skadd.

Det er ikke kjent om disse var ombord på flyet eller befant seg på bakken da det smalt.

Fly styrtet i boligområde

Fortsatt søker brannmannskaper gjennom vrakrestene etter mulige ofre.

Fjerde ulykke på kort tid

Krasjet var det fjerde i São Paulo på fire dager, og det siste i rekken av flere fatale flyulykker som har rammet Brasil de siste 14 månedene.

Helikoptre er en vanlig del av bybildet i São Paulo, og benyttes av selskaper som ønsker å unngå trafikkork når ansatte skal forflytte seg rundt i byen.

Sist torsdag var det hele tre ulykker i luftrommet over São Paulo. I løpet av noen få timer styrtet tre helikoptre i byen. Ifølge Reuters mistet tre personer livet i de tre separate episodene. 

I juli i år mistet 199 personer livet da et passasjerfly krasjet inn i en bygning i São Paulo, og i september 2006 styrtet et fly i Amazonas. 154 personer omkom.

TOTALVRAK: Minst åtte personer døde i krasjet. Det er ikke kjent hvor mange av disse som var passasjerer.
STYRTET: Flyet kunne frakte åtte passasjerer, men det er ikke kjent hvor mange som satt i flyet da det smalt.