Fly styrtet i New York

Endte i Hudson-elva. 155 personer ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flight 1549 fra US Airways med 150 passasjerer og 5 besetningsmedlemmer ombord har styrtet i Hudson-elva midt i New York, melder CNN.

Flyet var i kveld i ferd med å synke, men alle passasjerene skal ha kommet seg ut i live, ifølge myndighetene og flyselskapet.

Minst 50 personer skal være fraktet til sykehus, men ingen skal ha livstruende skader. Flere av dem er kratig nedkjølt etter å ha havnet i vannet, som ifølge CNN holdt rundt 0,5 grader.

Flere ferjer og etterhvert store redningsmannskaper blant annet fra Kystvakten kom raskt til stedet. Mesteparten av flyet  var da synlig over vann og skroget ser ut til å være intakt. Passasjerene kom seg ut gjennom nødutganger framme i flyet

- Utrolig skremmende En passasjer som kom seg ombord i en redningsflåte, forteller på telefon til CNN at folk ombord så røyk fra flymotorene, og at det virket som pilotene forsøkte å snu og fly tilbake til LaGuardia-flyplassen.

- Jeg er temmelig sikker på at alle klarte å komme seg ut. Jeg tenkte bare, takk Gud for at alle er mer eller mindre ok, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det akkurat nå, forteller Alberto Panero til tv-kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer