Reddet dattera da fly styrtet:

Fly styrtet: Mike reddet dattera

11 år gamle Laura er den eneste overlevende etter en flystyrt i USA. Det siste hun husker før ulykken er at faren Mike tok tak rundt henne for å beskytte henne.

REDDET: Far Mike Perdue holdt rundt dattera Laney (foran) da flyet de satt i styrtet. Det kan ha reddet livet hennes. Til høyre moren Christine. Foto: GoFundMe
REDDET: Far Mike Perdue holdt rundt dattera Laney (foran) da flyet de satt i styrtet. Det kan ha reddet livet hennes. Til høyre moren Christine. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

Lørdag styrtet et småfly da det skulle lande på Beaver Island i Michigan i USA.

Fem personer var om bord. Fire av dem døde.

11 år gamle Laney Perdue er den eneste som overlevde. Faren hennes Mike er blant de avdøde.

Laneys mor Christina sier i et intervju med ABC at det siste Laney husker før ulykken skjedde var at faren prøvde å beskytte henne.

- Laney har en lang vei foran seg. Hun har fem benbrudd og vondt over alt, men hun er helt fantastisk og inspirerer oss alle, sier moren til ABC.

- Holdt henne

Moren, som også er kona til avdøde Mike, mener at han reddet livet hennes.

- Laney fortalte meg på sykehuset at det siste hun husker er at Mike tok tak i henne, og holdt henne veldig, veldig tett inntil seg. I hjertet mitt vet jeg at det beskyttet henne, sier Christine.

Elleveåringen har, ifølge moren, bare skader på den ene siden av kroppen. Hun mener at dette er et resultat av farens handlinger.

Mikes kamerat Ryan Wojan sier til CNN at familien ønsker at alle skal vite hva slags mann Mike var, og hva han gjorde for å redde dattera.

- Hun husker ikke noe annet enn at pappaen hennes holdt henne så tett inntil seg, sier Wojan.

«Hei mamma»

Et kystvakthelikopter som trente i området var de første på stedet. I en uttalelse skriver kystvakta at de gjennomførte hjertekompresjoner på Laney i helikopteret på vei til sykehuset.

- Jeg løp inn på sykehuset, og visste ingenting, fordi de forteller deg ingenting. Jeg visste ikke om hun hadde brannskader eller slått hodet sitt, eller hva som hadde skjedd. Så nå jeg kommer inn der sier hun bare «hei mamma», og da visste jeg i alle fall at akkurat dét kom til å gå bra, forteller moren.

En innsamlingsaksjon til støtte for familien har allerede samlet inn over 110 000 dollar, noe som tilsvarer nesten en million norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer