Ryanair-flyvningen fra Liverpool til Rygge måtte brått snu og gå ned til en lavere flyvehøyde. Faksimile: Flightradar24.com.
Ryanair-flyvningen fra Liverpool til Rygge måtte brått snu og gå ned til en lavere flyvehøyde. Faksimile: Flightradar24.com.Vis mer

- Fly til Norge måtte snu på grunn av syk pilot

Ryanairs flyvning fra Liverpool til Rygge ble avbrutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Var du om bord flyet? Har du bilder eller informasjon? Tips oss på telefon +47 24 00 00 00 eller e-post 2400@db.no.

(Dagbladet): Et fly tilhørende Ryanair fra Liverpool til Rygge måtte i kveld snu i lufta og lande i Newcastle, sier markedssjef Silje N. Thoresen ved Rygge flyplass til Dagbladet.

- Vi vet ikke årsaken til dette, sier Thoresen.

- Alt vi vet er det ble observert på på radar at det hadde snudd, sier hun.

Ifølge flightradar24.com viser at flyet, som egentlig skulle lande i Norge klokka 21.50, raskt gikk ned til en lavere flyvehøyde etter snuoperasjonen. Nettstedet skriver på Twitter at det skal ha sendt ut signalet for en «generell nødsituasjon». Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold .

Dagbladet har i kveld fått flere meldinger fra personer med bekjente om bord, som sier det skyldes sykdom hos en av de to pilotene. Flyet skal ha landet uten problemer.

Markedssjef Thoresen kan foreløpig ikke bekrefte om syk pilot er årsaken, eller om flyet har landet. Flyvningen er nå planlagt å ta av fra Newcastle ved midnatt og lande på Rygge klokka 02.00.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Ryanairs pressetalsmann Stephen McNamara for ytterligere opplysninger.