Fly under landing beskutt i Pakistan - én drept

En kvinne ble drept og tre såret da ukjente skjøt mot et pakistansk passasjerfly som var i ferd med å lande i Peshawar tirsdag kveld.

VAKT: En politimann står vakt ved flyplassen i Peshawar etter at et fly ble beskutt og en kvinne ble drept. Foto: REUTERS/Fayaz Aziz
VAKT: En politimann står vakt ved flyplassen i Peshawar etter at et fly ble beskutt og en kvinne ble drept. Foto: REUTERS/Fayaz Aziz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flyet til Pakistan International Airlines (PIA) var på vei fra Saudi-Arabia med 178 passasjerer da det ble truffet av seks skudd da det ennå befant seg i en høyde på rundt 1.500 meter. Minst et av skuddene traff en av motorene.

En pakistansk kvinne ble drept, og tre besetningsmedlemmer såret. Gjerningsmennene holdt også på å treffe flygeren som var i ferd med å lande flyet.

Det er ikke klart hvem som sto bak skytingen, men skuddene kom fra utenfor flyplassområdet.

Sammen med datteren Kvinnen som ble drept, ble truffet av ett skudd i hodet. Hun satt sammen med datteren sin i flyet, opplyser Mohammad Kifayatullah Khan i flyselskapet.

- Da jeg gikk inn i flyet, så jeg at kvinnen lå i setet sitt, og at hennes ni år gamle datter gråt og sa: «Moren min er død, moren min er død», sier Khan.

- Det var full panikk i flyet. Noen av passasjerene ville ut så fort som mulig fordi de fryktet at flyet skulle begynne å brenne, sier Khan og legger til at det ville vært en katastrofe om flygeren var blitt truffet.

Angrepet skjedde etter at pakistanske militære nylig iverksatte en større militæroperasjon mot Taliban i stammeområdene i Nord-Waziristan, langs grensa til Afghanistan, der Taliban og al-Qaida har sine skjulesteder.

Offensiven ble igangsatt som følge av et storstilt angrep på flyplassen i Karachi i juni, som Taliban sto bak.

Uforberedt Episoden på flyplassen i Peshawar skaper tvil om pakistanske myndigheter er forberedt på reaksjonene fra Taliban på militæroffensiven.

Taliban har lovet gjengjeld etter at pakistanske fly siden 15. juni har bombet områdene deres i den nordvestlige delen av landet.

Pakistanske myndigheter har også fått sterk kritikk fordi de ikke klarer å sørge for sikkerheten, blant annet på flyplasser.

Det har vært flere farlige skyteepisoder på flyplassen i Peshawar, som ligger i nærheten av de urolige stammeområdene. Flyplassen er ikke bare en sivil flyplass, men er også base for Pakistans flyvåpen i området.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer