Flyalarm-lyd skremte folk i Stockholm

Ryggende tog satte støkk i stockholmere.

Lyden kunne høres i sentrum av den svenske hovedstaden ved 23.30-tiden og førte til at flere ringte inn og varslet politiet. Redningssentralen i Stor-Stockholm sa de ikke hadde utløst flyalarmen, som på folkemunne er kjent som «Hese Fredrik».

– Vi vet ikke engang om det er Hese Fredrik folk har hørt, eller om det kan være et tog eller et skip. Vi har kontaktet teknikere som kan sjekke loggene, og vi kommer til å sjekke dette grundig, sa operasjonsleder Tobias Åkesson.

Ved 1-tiden opplyste den offisielle informasjonssiden Krisinformation.se via Twitter at lyden kom fra et tog som rygget mot Stockholms sentralstasjon.

– Ja, det lager visst så høy lyd. Det er informasjonen jeg har fått fra min operative leder, sa Mikael Johansson i det statlige Trafikverket til Aftonbladet da kilden til lyden fortsatt var uavklart.

Sist sommer kom Hese Fredrik med en falsk flyalarm, noe som skapte stor forvirring både blant publikum og myndigheter. Den gangen var det menneskelig svikt som førte til at alarmen gikk.

(NTB)