Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyalarm og eksplosjon i Tel Aviv

Rakettskjold over Israels nest største by skal ha avverget Hamas-rakett, melder Reuters.

AVVERGET RAKETTANGREP: Israelske soldater bemanner en rakettskjoldstilling i det sørlige Israel. En Hamas-rakett med retning mot Tel Aviv skal ha blitt skutt ned lørdag ettermiddag. Foto: JIM HOLLANDER / EPA
AVVERGET RAKETTANGREP: Israelske soldater bemanner en rakettskjoldstilling i det sørlige Israel. En Hamas-rakett med retning mot Tel Aviv skal ha blitt skutt ned lørdag ettermiddag. Foto: JIM HOLLANDER / EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært en eksplosjon i Tel Aviv, og røyk stiger opp etter at flyalarmen kunne høres. Det melder Reuters.

Israelsk radio meldte like etter at rakettskjoldet «Iron Dome» - jernkuppelen - skal ha avskåret en rakett med retning mot Tel Aviv.

Jerusalem Post siterer nå israelske forsvarskilder på at rakettskjoldet skjøt ned to iransk-produserte Fajr-5-raketter.

Asmaa al-Ghoul, en journalist Al Jazeera har snakket med, sier at situasjonen i Gaza nå er verre enn i 2009.

- Det er ikke som krigen i 2009, det er helt annerledes. Det er verre, fordi alle angrepene utføres med F16-fly, sier hun.

Avial Leibovich, en talsmann for det israelske forsvaret, snakker med Al Jazeera fra Jerusalem, og sier at Hamas og alle grupper tilknyttet organisasjonen, er potensielle mål for israelske luftanggrep.

Ifølge Leibovich er det israelske forsvaret utstyrt med ny teknologi som sammen med nitid øvelsesskyting gjør at Israel kan minimere de sivile tapene når de angreiper Gaza-stripa.

- Vi har tilgang på flere midler i dag. Vi har større muligheter til å bruke  presis ammunisjon som senker sivile tap så mye som mulig.

Israel var raskt ute med skrytebilder av et slik presisjonsangrep da den militære Hamas-toppen Ahmad al-Jaabari ble drept onsdag. Angrepet av innledningen på den israelske offensiven mot Gaza, og israelske myndigheter begrunner angrepet med at det har vært 768 rakettangrep fra Gaza mot mål i det sørlige Israel så langt i år.

Samtidig har den israelske presisjonsbombingen også ført til 41 døde, og over 700 sårede palestinere. Ifølge Al Jazeeras korrespondent Nadim Baba, som rapporterer fra Gaza by, melder sykehuskilder at omtrent halvparten av de drepte er sivile. Flesteparten av de sårede skal også være sivile. Kvinner og barn er blant de døde.

På israelsk side har tre sivile mistet livet, og mellom 60 og 70 er skadd, ifølge israelske myndigheter.

Dagbladet følger situasjonen i Gaza

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!