Flyalarmen sitter i kroppen

2. fredsdag I natt begynte sommeren med vind og regn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag, 22. juni, 2. fredsdag

I natt begynte sommeren med vind og regn.

Det møtte opp flere studenter i dag, men det var vanskelig å begynne fordi mange ville fortelle om sine opplevelser. Og da en motorsykkel ruste kraftig opp utafor, spratt samtlige opp. Flyalarmen sitter fremdeles i kroppen.

Det er inngått en vennskapelig og romslig avtale mellom NATO og UCK om demilitarisering. Så ble den feiret i en av de lokale kafeene i Pristina av James Rubin, talsmann i State Department, og fire UCK-ledere, blant dem general Agim Ceku, mannen bak fordrivelsen av serbere fra Krajina.

Av sytten tusen serbere i Pec er under ett tusen tilbake. Først ble albanere jaget og deres hus plyndret og brent. Nå blir serbere jaget og deres hus plyndret og brent. Denne gamle, vakre byen kan nå betraktes som forhenværende. I landsbyen Grace nær Pristina ville de franske soldatene ikke hindre plyndring og nedbrenning av serbiske hus fordi det var engelsk sektor, mens engelske soldater sa at de ikke hadde midler til å hindre dette. I Prizren lo de tyske soldatene av serbere som ble jaget fra byen.

I 1991 ble albanske leger jaget fra sykehuset i Pristina, nå er de kommet tilbake med væpnede folk og har jaget bort de serbiske legene. Begge ganger til fordel for pasientene. Tidligere måtte albanere betale for å bli latt i ro og fred, nå må serbere betale fem tusen tyske mark per familie for ikke å bli jaget bort, og tjue tusen for å få lov til å fortsette med sin forretningsvirksomhet. Før NATO begynte å bombe, ble omkring 120 serbere kidnappet og aldri funnet, nå er ytterligere 140 serbere kidnappet. I Kosovo finnes det ikke politi lenger, ingen etterforsker kriminalsaker og intet internasjonalt politi er i sikte.

En tidligere undertrykt minoritet blir meget lett en undertrykkende majoritet når dens elite kommer til makten. Noen hundre serbiske flyktninger forsøkte i går å demonstrere i Beograd, bl.a. med krav om at myndighetene ikke skulle skjule sannheten om dem. De ble jaget av politiet, og to av dem ble idømt en måneds fengsel. Sannheten skal ikke fram.

For å ha demokratiske valg her, må man ha frie medier, rettferdig valglov og pålitelige velgermantall, samt minst seks måneders forberedelser, forutsatt at makthaverne virkelig vil ha redelige valg.Ifølge opinionsundersøkelser fra forrige uke, har 15,6% av velgerne tillit til Milosevic og 21% mener at han ikke har skyld i det som er skjedd i løpet av de siste måneder og år, mens 21% ikke har tillit til ham. Så følger Draskovic med 10% som har tillit og 7% som ikke har tillit, Seselj med 8 og 7, Dukanovic med 5 og 11. Hvis det var valg ville 21,9% stemme på Milosevic (minus 9), 14,7% på Draskovics (høyere enn før), 10,5 på radikalene (minus 5) og så videre. Men Milosevics velgere er meget disiplinerte og utgjør omkring 35% av alle som møter opp til valg. Takket være valgloven gir det hans parti noe under 60% av mandatene.

I TV Palma går igjen hard porno fra klokka to om natta. Sirkus har vi fått, nå gjenstår at noen skaffer brød.