Flyåpenet vil hjelpe pingviner hjem fra Rio

En storstilt militæroperasjon skal hjelpe fire dusin pingviner hjem til iskalde Antarktis etter hete dager i Rio de Janeiro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Militære transportfly og marineskip vil bli satt inn for å redde de 50 pingvinene som har overlevd, etter at 135 pingviner strandet i Rio de Janeiro tidlig i juni, skriver Associated Press.

Et Hercules C-130-fly skal frakte de vandrende fuglene til Pelotas sør i Brasil 23. september i den første transportetappen av hjemreisen. Der skal pingvinene undersøkes av veterinærer ved Marine Animal Rehabilitation Center, før de skal drives ut til kysten og fraktet videre med marineskip, sier en militær talsmann til Reuters.

64 kilometer ut i Sør-Atlanteren skal pingvinene settes i vannet.

- Havstrømmene vil forhåpentligvis drive dem tilbake til deres naturlige habitat. Om alt går etter planen, vil pingvinene være tilbake i Antarktis ti dager etter at de reiser fra Rio, sier Giselda Candiotto ved Niteroi Zoo til AP.

Årlige operasjoner

Niteroi Zoo har tatt seg av pingvinene etter at de ble drevet mot Brasil på is som smelter i det varme vannet. Hvert år mellom juni og august driver et stort antall pingviner mot Rio fra Magellan-stredet. Nær halvparten dør av heteslag, dehydrering og utmattelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer