<7B< HNDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen har stoppet fire besetningsmedlemmer i promilletest. Foto: Tipser
<7B< HNDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen har stoppet fire besetningsmedlemmer i promilletest. Foto: TipserVis mer

Flybesetning promillestoppet: Framstilles for fengsling på mandag

Siktet for brudd på luftfartsloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fire medlemmene fra flybesetningen som i morges ble stoppet på Gardermoen med promille, sitter nå i politiavhør på Lillestrøm politistasjon., opplyser ajourhavende jurist i saken, Charlotte Visdal Benneche ved Romerike Politidistrikt overfor Dagbladet.

- Politiet ønsker å framstille de fire for fengsling førstkommende mandag, sier hun.

De fire er foreløpig siktet for brudd på luftfarstloven. Politiet har tatt blodprøve av alle fire, og disse er oversendt Folkehelseinstituttet for anlyser, men svarene er foreløpig ikke klare.

Advokat Jørun Lægland er utnevnt som forsvarer for flymannskapet. Han har foreløpig ikke snakket med noen av dem, og kan derfor heller ikke si noe om hvordan de stiller seg til siktelsen.

Både kaptein, styrmann og to flyvertinner ble tatt med promille på over 0,2 under en kontroll inne på flyet fra Air Baltic, som var leid av Startour.

Politiet promilletestet dem etter å ha mottat et tips. Ifølge jurist Benneche var det personer tilklnyttet et hotell i nærheten av Gardermoen flyplass som kom med dette tipset.

Les også: Fikk først beskjed om at pilotene var syke.

Dagbladet følger saken.