- Flydør med malaysisk og kinesisk skrift har skylt i land på Reunion-øya

Nok et funn som kan stamme fra savnet Malaysia Airlines-fly.

KINESISK SKRIFT: På den metalliske gjenstanden flere medier omtaler som en flydør, skal det være kinesisk og malaysisk skrift. På bildet ses kinesisk skrift. Foto: AFP PHOTO / RICHARD BOUHET / NTB SCANPIX
KINESISK SKRIFT: På den metalliske gjenstanden flere medier omtaler som en flydør, skal det være kinesisk og malaysisk skrift. På bildet ses kinesisk skrift. Foto: AFP PHOTO / RICHARD BOUHET / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En flydør som kan stamme fra MH370-flyet som forsvant med sine 239 personer om bord etter å ha tatt av fra Kuala Lumpur mars i fjor, skal være funnet.

Flydøren har skylt opp på den franske øya Reunion, øst for Madagaskar, melder Sky News søndag morgen.

Ifølge kanalen har den metalliske gjenstanden som er skylt på land malaysisk og kinesisk skrift på seg. Politiet har nå tatt med seg gjenstanden. Den ble lagt i om lag 30 centimeter lang boks.

Flyvinge, koffert, flasker Funnet skjer bare dager etter at det ble gjort flere funn ved øya, som kunne stamme fra det savnede flyet.

Pårørende til savnede fra flyet venter på at franske flymyndigheter skal legge fram sin konklusjon om de første funnene på øya er vrakrester fra det savnede flyet.

Flyet hadde kurs mot Beijing da det lettet fra Kuala Lumpur i mars i fjor.

Deler av en flyvinge, en koffert og flasker med kinesisk etikett og et rengjøringsprodukt fra Indonesia er blant funnene som er meldt før dagens flydørfunn.

- Hva skjedde, og hvorfor? Den vel to meter lange delen fra flyvingen er fraktet til Toulouse i Frankrike. Der vil etterforskere kunne være mest interessert i å granske et nummer som er stemplet inn i vrakdelen.

LA REUNION: Det er ved denne øya, Reunion utenfor Madagaskar, at en flydør skal være funnet. Foto: REUTERS/Jacky Naegelen/NTB Scanpix
LA REUNION: Det er ved denne øya, Reunion utenfor Madagaskar, at en flydør skal være funnet. Foto: REUTERS/Jacky Naegelen/NTB Scanpix Vis mer

- Vårt mål, sammen med hele den globale luftfartsindustrien, er ikke bare å finne flyet, men å kartlegge hva som skjedde og hvorfor, har en representant fra Boeing tidligere uttalt, ifølge NTB, skrev Dagbladet i går.

LES OGSÅ: Hemmeligholdt rapport mener MH370 ble styrt ut av kurs med vilje.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer