ERSTATNINGSKRAV: SAS vil rette et erstatningskrav mot en kvinne som åpnet en flydør før avgang fra ferieøya Zakynthos. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
ERSTATNINGSKRAV: SAS vil rette et erstatningskrav mot en kvinne som åpnet en flydør før avgang fra ferieøya Zakynthos. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

SAS-drama:

Flydrama kan koste kvinne dyrt

Danske Berlingske Tidende melder at kvinnen kan forvente et erstatningskrav i millionklassen, mens SAS opplyser at hendelsen var «kostbar».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kveld utspant det seg et drama på et SAS-fly like før avgang fra den greske ferieøya Zakynthos. En dansk kvinnelig passasjer skal ha havnet i en konflikt med en kabinansatt, hvorpå hun åpnet flydøra.

Nå er kvinnen blitt politianmeldt, samt at et erstatningskrav venter, melder nettstedet Standby.dk.

- SAS har politianmeldt kvinnen, noe som er vanlig praksis. Jeg vet ikke om anmeldelsen er blitt levert til gresk eller dansk politi, sier pressesjef i SAS, Freja Annamatz, til nettstedet.

Annamatz opplyser at en slik hendelse gjør passasjeren erstatningspliktig.

- Flyet skal nå repareres og gjøres klart til å kunne fly igjen. I tillegg har medpassasjerene hatt utgifter som skal dekkes, da de ble nødt til å overnatte på hotell. Jeg vet ikke hvor mye alt dette kommer til å koste SAS, sier hun.

Ifølge BT landet medpassasjerene i København torsdag ettermiddag. Det skjedde uten den aktuelle kvinnen, da SAS ikke ønsket å fly med henne.

Erstatningskrav

Det er fortsatt uklar hvor stort beløp SAS kommer til å kreve i erstatning, men ifølge BT og Standby.dk vil erstatningskravet være i millionklassen. Det begrunner de med følgende utgifter som følge av hendelsen:

161 passasjerer og minst seks medlemmer av besetningen måtte innlosjeres på hotell, flyet må repareres, et annet fly måtte rekvireres for å frakte passasjerene hjem påfølgende dag, samt at begge disse flyene ikke kunne brukes til sine planlagte ruter.

I tillegg kan besetningsmedlemmene ha gått glipp av vakter de var satt opp til, ettersom de ble værende i Hellas en ekstra dag.

FERIEØY: De 161 passasjerene skulle reise fra ferieøya Zakunthos da hendelsen fant sted. Foto: Helmut Cornelia / REX / NTB Scanpix
FERIEØY: De 161 passasjerene skulle reise fra ferieøya Zakunthos da hendelsen fant sted. Foto: Helmut Cornelia / REX / NTB Scanpix Vis mer

- Kostbart

Pressekontakt i SAS, Tonje Sund, forteller til Aftenposten at de ser veldig alvorlig på hendelsen. Hun tilføyer at en nødsklie måtte byttes etter hendelsen.

- En nødsklie er litt som en kollisjonspute i bil. Når den er utløst, må den byttes, sier hun til avisa.

Avisa konfronterer henne med at det spekuleres på om kvinnen kan vente seg en millionregning.

- Vi ønsker ikke å kommentere beløp, men det er klart at dette er kostbart. Sammenliknet med hvor mange passasjerer vi frakter, hender det ikke ofte, men ett tilfelle er ett for mye, svarer Lund.

FLYVERT: Stadig vekk ser man flyverter eller flyvertinner som finner originale måter å gå igjennom sikkerhetskontrollen på. Sist i rekken er en flyvert fra Canada. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

- Krangel med kabinansatt

Det var et Airbud A321 som hovedsakelig skulle fly danske passasjerer fra Zakynthos til København, som var involvert i hendelsen. Flyet måtte stoppe på vei til rullebanen da kvinnen åpnet flydøra.

Ifølge en passasjer på flyet ble kvinnen utagerende som følge av en konflikt med en kabinansatt.

- Når vi er på vei ut på rullebanen, og dørene er lukket, kommer en kvinne løpende ned i midtgangen med den kabinansatte etter seg og sier at hun vil ut, sier Christian Hansen til BT.

Ifølge Hansen var det en krangel om hvor håndbagasjen skulle oppbevares som utløste dramaet. Angivelig ønsket ikke passasjeren at håndbagasjen skulle ligge under setet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer