SAS-drama:

Flydrama kan koste kvinne dyrt

Danske Berlingske Tidende melder at kvinnen kan forvente et erstatningskrav i millionklassen, mens SAS opplyser at hendelsen var «kostbar».

ERSTATNINGSKRAV: SAS vil rette et erstatningskrav mot en kvinne som åpnet en flydør før avgang fra ferieøya Zakynthos. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
ERSTATNINGSKRAV: SAS vil rette et erstatningskrav mot en kvinne som åpnet en flydør før avgang fra ferieøya Zakynthos. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kveld utspant det seg et drama på et SAS-fly like før avgang fra den greske ferieøya Zakynthos. En dansk kvinnelig passasjer skal ha havnet i en konflikt med en kabinansatt, hvorpå hun åpnet flydøra.

Nå er kvinnen blitt politianmeldt, samt at et erstatningskrav venter, melder nettstedet Standby.dk.

- SAS har politianmeldt kvinnen, noe som er vanlig praksis. Jeg vet ikke om anmeldelsen er blitt levert til gresk eller dansk politi, sier pressesjef i SAS, Freja Annamatz, til nettstedet.

Annamatz opplyser at en slik hendelse gjør passasjeren erstatningspliktig.

- Flyet skal nå repareres og gjøres klart til å kunne fly igjen. I tillegg har medpassasjerene hatt utgifter som skal dekkes, da de ble nødt til å overnatte på hotell. Jeg vet ikke hvor mye alt dette kommer til å koste SAS, sier hun.

Ifølge BT landet medpassasjerene i København torsdag ettermiddag. Det skjedde uten den aktuelle kvinnen, da SAS ikke ønsket å fly med henne.

Erstatningskrav

Det er fortsatt uklar hvor stort beløp SAS kommer til å kreve i erstatning, men ifølge BT og Standby.dk vil erstatningskravet være i millionklassen. Det begrunner de med følgende utgifter som følge av hendelsen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer