Flyeksplosjon i Japan

Passasjerer og besetning reddet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et passasjerfly fra China Airlines begynte å brenne kort tid etter landing i Japan mandag, men den dramatiske brannen kostet ikke menneskeliv.

Boeing 737-flyet kom fra Taipei på Taiwan og hadde landet på flyplassen i Naha på øya Okinawa da det tok fyr i den ene motoren, kort tid etter landing.

Alle de 157 passasjerene og åtte besetningsmedlemmer ble evakuert og slapp uskadd fra brannen, opplyser en talsmann for China Airlines. Et medlem av bakkemannskapet skal være den eneste skadde.

- Vi har ingen indikasjoner på at brannen er knyttet til en terroraksjon. Det er mulig at en av motorene eksploderte og begynte å brenne på grunn av en drivstofflekkasje, sier en talsmann for flyselskapet til Reuters.

China Airline har lenge slitt med noe dårlig statistikk. På 1990-tallet omkom 450 mennesker i tre ulykker med selskapets fly, og i 2002 omkom 225 mennesker da et Boeing 747-fly fra selskapet styrtet underveis fra Taipei til Hongkong.

(NTB)

DRAMATISK BRANN:  Ingen liv gikk tapt da et passasjerfly begynte å brenne kort tid etter landing i Japan. Foto: Ryukyu Shimpo /Reuters
DRAMATISK BRANN: Ingen liv gikk tapt da et passasjerfly begynte å brenne kort tid etter landing i Japan. Foto: Ryukyu Shimpo /Reuters Vis mer
EVAKUERT: 157 passasjer og åtte besetningsmedlemmer ble evakuert og slapp uskadd fra brannen.