Flyene i rute fra onsdag

Flyselskapene SAS og Braathens regner med å få avviklet noe trafikk i morgen, men først onsdag regner selskapene med å være i «rute».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Umiddelbart etter Kommunaldepartementets avgjørelse i ettermiddag om lønnsnemnd for å få slutt på streiken i AF, gikk flyselskapene igang med å planlegge for normal drift. Det var ikke helt lett, for selskapenes fly har de siste dager vært stasjonert forskjellige steder, og mannskapene har ikke vært tilgjengelige.

- I dag får vi ikke til noen trafikk. Vi arbeider på spreng for å få fly og mannskaper på plass. Det vil ta tid å få normal drift. Vi må nok bruke deler av morgendagen for å få dette til, så normal trafikk får vi ikke i SAS før onsdag, sier informasjonsdirektør Simen Revold til NTB.

Braathens regnet med å få noen rutefly avgårde fra Fornebu mandag kveld, med maskiner som ventes inn fra London og Newcastle, sa informasjonsdirektør Audun Tjomsland.

- Vi er mandag ettermiddag igang med å få tak i de vel 1.000 ansatte som vi har permittert. Så snart de er på plass og vi har fått flyene i riktig posisjon, er i gang, sier Tjomsland.

Braathens regner med å få avviklet endel trafikk tirsdag, og Tjomsland oppfordrer de reisende om å oppsøke sine reisebyråer og flyselskapets kontorer for å høre når det er reisemulighet.

(NTB)