Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyene kan lette fra Kristiansund og nordover

Fortsatt stengt i Sør-Norge. Sjekk SAS og Widerøe her. Norwegian har ett fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Luftrommet fra Kvernberget i Kristiansund og nord til og med Berlevåg i Finnmark, er nå åpent for flytrafikk, opplyser Avinor
ved 09.15-tiden.

SAS og Widerøe  har flere avganger - Norwegian har i formiddag satt opp ett fly fra Trondheim - Bodø - Tromsø tur/retur.
Norwegian-flyet DY156 drar fraTrondheim klokka 18.20 og fra Bodø 19.40. Flyet returnerer fra Tromsø som DY157 klokka 20.50 og fra Bodø 21.55.
- I løpet av dagen vil det bli avklart om behovet for transport er så stort at det blir satt opp flere fly, opplyser kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.

Trondheim Lufthavn Værnes er den sørligste flyplassen for rutefly i dag.

Helikopter fra Kristiansund- Her på Kvernberget er det ingen rutefly i dag, men helikoptertrafikken til og fra oljeinstallasjonen er i gang, sier utrykningsleder Gunnar Kvalvik i Avinor i Kristiansund til Dagbladet i formiddag.

- Widerøe har et tilnærmet normalt søndagsprogram mellom Bodø og Berlevåg. Vi prøver å få til forbindelse ned til Trondheim seinere i dag, opplyser informasjonssjef Siw Sandvik i Widerøe til Dagbladet.

Her kan du sjekke dagens Widerøe-fly.

Første SAS-fly i dag - fra Longyearbyen - landet ved 10.20-tiden i Tromsø.  Denne maskinen - SK4573 -flyr videre til Trondheim via Bodø med avgang 11.20 fra Tromsø og 12.30 fra Bodø.

Fra Trondheim returnerer samme fly - SK4566 - kl. 13.55 samme vei med avgang Bodø 15.50 og er framme i Tromsø 16.45.

SAS videre i ettermiddag:

SK 4581 fra Tromsø 16.30 til Bodø, avgang Bodø 17.40, ankomst Værnes 18.40.

SK 4576 fra Værnes 19.05 , fra Bodø 20.25, ankomst Tromsø 21.15.

SK 4492 fra Tromsø 22.50, ankomst Longyearbyen 00.30.

 - Vi har mannskapsbase i Trondheim, og det gjør det mulig for oss med noen fly Tromsø - Bodø - Trondheim. Det hjelper endel reisende som ikke har andre alternativer på grunn av lange avstander. Vi blir også klare til å sette inn noen fly på Vestlandet fra mandag morgen, slik Avinor antyder kan bli mulig, sier infrormasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til Dagbladet.

Han regner med at det kan gå et par døgn før alt er i gjenge igjen fra tidspunktet alt luftrom blir åpnet.

- Denne situasjonen er en stor økonomisk belastning. SAS har blant annet et stort antall passasjerer på hotell verden over, sier informasjonssjefen.
Ekstrafly utenlands- Vår største utfordring nå er å få hjem alle passasjerene som er strandet utenlands. Når større deler av luftrommet blir åpnet igjen, kommer vi til å sette inn ekstrafly for å få folk hjem, sier markedsdirektør Åsta Braathen i Norwegian til Dagbladet.

Luftrommet over Sør-Norge og Øst-Finnmark nord for Berlevåg er fortsatt stengt.

Østlandet stengt hele søndag
Avinors stenging og åpning av luftrommet er basert på værprognosene fra britiske Met Office.

Avinor kommer med en ny melding ved 15-tiden, men allerede nå virker det klart at trafikken på gardermoen og resten av Østlandet ikke blir gjenåpnet i dag.

Askeskyene vil ligge i flysonen over Østlandet fram til midnatt.

Derimot kan det være mulig at trafikken på Vestlandet ned til Stavanger blir åpnet nærmere midnatt. Da vil skyene være borte.

I morges var det ingen askeskyer overfor Trøndelag-fylkene, Nordland, Troms og deler av Finnmark.
Men i Øst-Finnmark er det askeskyer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!