- Flyet ble truffet av et stort antall objekter i stor fart

Nederlandske granskere offentliggjorde ny rapport.

NY RAPPORT:  En lokalinnbygger ved vraket til MH17 den 19. juli i år. Tirsdag offentliggjorde nederlandske myndigheter sin foreløpige rapport. Foto: AFP/ALEXANDER KHUDOTEPLY
NY RAPPORT: En lokalinnbygger ved vraket til MH17 den 19. juli i år. Tirsdag offentliggjorde nederlandske myndigheter sin foreløpige rapport. Foto: AFP/ALEXANDER KHUDOTEPLY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Malaysia Airlines flygning MH17 var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da det den 17.juli styrtet i nærheten av opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina. Alle de 298 personene om bord mistet livet.

Det er Nederland som har fått ansvaret for den internasjonale granskningen, og tirsdag kom den foreløpige rapporten om hva som førte til flystyrten. Flere enn 200 etterforskere har arbeidet med saken, skriver den statlige nederlandske tv-stasjonen NOS.

Brutt i stykker Et av de sentrale spørsmålene som det er knyttet spenning til er om rapporten slår fast at flyet ble skutt ned av en luftvernrakett.Den foreløpige rapporten svarer ikke på det spørsmålet, men undersøkelsene viser ingen tegn på teknisk svikt.

MH17 ble brutt i stykker under flygning, antagelig grunnet strukturelle skader forårsaket av et stort antall objekter som har truffet flyet i høy hastighet, heter det i den foreløpige rapporten fra den nederlandske granskningskommisjonen.

Det er ingen indikasjoner på at ulykken har skjedd som følge av en teknisk svikt, eller av handlingene til mannskapet, sies det videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer