ANTATT FUNN HER: Her ved Stora Volavatnet i Voss har Hovedredningssentralen gjort et funn på cirka 900 meters høyde. Kart: Google Earth
ANTATT FUNN HER: Her ved Stora Volavatnet i Voss har Hovedredningssentralen gjort et funn på cirka 900 meters høyde. Kart: Google EarthVis mer

- Flyet er funnet

Hovedredningssentralen bekrefter funn ved vann. De to om bord er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hovedrednings-sentralen i Sør-Norge meldte i 14.40-tida om et funn som kan være det savnede mikroflyet med to personer om bord.

- Det er gjort et funn som kan settes i forbindelse med det savnede flyet. Jeg venter på rapport fra mannskapene som er ved stedet, sier pressesjef Anders Bang Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Hovedredningssentralen bekrefter i at det savnede flyet er funnet, men de to personene som skal ha vært om bord er ikke lokalisert.

- Undersøker havaristen Funnet gjort på 900 meters høyde.

- Det er i et fjellterreng, sier Bang Andersen.

Redningshelikopteret har nå vært i Voss og hentet politifolk.

- De har nå ankommet stedet og vil undersøke havaristen, men de skal også forsøke å danne seg en mening om hva som har skjedd med de to som har vært om bord, sier Andersen.

- Har flyet styrtet?

- Det kan ikke jeg si noe om. Hele saken vil bli undersøkt av Norsk Luftsportsforbund, som undersøker ulykker med denne flytypen.

Leder for seksjonen for mikrofly i Luftsportsforbundet, Stein Erik Lundblad, sier dette regnes som en trygg flytype.

- Flytypen i seg selv er enkel å håndtere. Den er konstruert på slutten av 30-tallet. Det er absolutt en veldig grei og trygg flytype, sier Lundblad til Dagbladet.

Han sier de foreløpig ikke noe mer informasjon om hendelsen enn det mediene har.

Ikke kontakt Flyet skal ha tatt av fra Voss flyplass på Bømoen i 16-tida i går, cirka fire kilometer øst for Voss sentrum.
 
Ifølge politiet har de ikke fått kontakt med de savnedes mobiltelefoner.

Det er heller ingen andre elektroniske spor etter fly eller de to ombord.

- Det er trolig to menn på henholdsvis 33 og 48 år om bord i flyet. De to har sterk tilknytning til Voss og flymiljøet der, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr til TV 2.

FLYET:  Dette er mikroflyet som tirsdag ble funnet. Foto: Politiet
FLYET: Dette er mikroflyet som tirsdag ble funnet. Foto: Politiet Vis mer