Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyet falt fra hverandre over Sumatra

Jakarta (NTB-AFP-Reuters): Et fly fra Singapore Airlines' datterselskap SilkAir, med 104 personer om bord, styrtet fredag i strandkanten på kysten av Sumatra i Indonesia. Over halvparten av passasjerene skal ha vært utlendinger, men det er ikke kjent om det var nordmenn blant disse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge talsmenn for indonesiske luftfartsmyndigheter er det små sjanser for at noen kan ha overlevd ulykken.

- Jeg tror det er små sjanser for å finne overlevende. Jeg har så langt funnet fem sko som er svært ødelagt, sier en politimann på telefon fra ulykkesområdet.

- Flyet har falt fra hverandre og deler av vraket ligger under vann. Det var en stor smell da det styrtet, sier politimannen.

Redningsmannskaper er på stedet, som ligger om lag åtte kilometer nord for byen Palembang på det sørlige Sumatra.

- Det er i hovedsak fjell og skog der, sier en talsmann for luftfartsmyndighetene i Singapore.

Utlendinger

Flight MI-185, som var av typen Boeing 737-300, var på vei fra Soekarno Hatta-flyplassen utenfor Indonesias hovedstad Jakarta til Singapore da det styrtet. Flyet lettet fra Jakarta 15.23 lokal tid (09.23 norsk tid) og skulle lande på Changi-flyplassen i Singapore vel halvannen time senere.

Det foreligger ingen opplysninger om nasjonalitet på passasjerene om bord, men over halvparten var utenlandske statsborgere, opplyser en talsmann for SilkAir.

Utenriksdepartementet var fredag ettermiddag i kontakt med norske diplomater i regionen for om mulig å få svar på om det befant seg nordmenn om bord.

- Vi arbeider fortsatt med å få klarlagt dette, sier fungerende pressetalskvinne Hanne Marie Karstad til NTB.

Styrt i september

SilkAir ble dannet av Singapore Airlines i 1975. Det opprinnelige navnet på selskapet var Tradewinds, men i 1992 endret det navn til SilkAir. Selskapet flyr i dag 21 ruter i Asia.

Fredagens styrt er den andre store flyulykken på Sumatra på mindre enn tre måneder.

26. september styrtet et fly fra det indonesiske selskapet Garuda Air nær byen Medan på det nordlige Sumatra. Kort tid før ulykken meldte flygeren om problemer med sikten som følge av smog. Alle de 234 om bord ble drept i denne ulykken.

Noen offisiell årsak til ulykken foreligger ikke, men granskingen så langt skal ha avdekket kommunikasjonssvikt mellom flygerne og flygelederne i Medan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!