- Flyet fløy i fire timer etter at det forsvant fra radarene

Nye opplysninger fra amerikanske etterforskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske etterforskere mistenker at det savnede Malaysia Airlines-flyet fløy i fire timer etter at det forsvant fra radarene, melder Wall Street Journal (WSJ).

Etterforskerne baserer mistanken på informasjon som sendes automatisk fra flyets motorer til produsenten Rolls-Royce, som en del av et rutinemessig vedlikeholds- og overvåkningsprogram.

Fire timer Overvåkingssystemet i motorene på flyet sender informasjon til Rolls-Royce med 30 minutters intervaller. Informasjonen blir nå analysert for å forsøke å kartlegge flyets rute etter at senderne ble slått av eller sluttet å virke.

Om informasjonen stemmer betyr det at flyet kan ha fortsatt hele 4000 kilometer, og nådd så langt som til Indiahavet eller grensa til Pakistan - og slett ikke befinner seg i havområdet letemannskaper fra opptil ti land har lett febrilsk etter flyvraket.

Seinest i natt var fly og skip i gang med søk etter flyvrak etter at nye satellittbilder fra kinesiske myndigheter dukket opp. Bildene viste noe som kunne se ut som gjenstander som kunne ha stammet fra flyet. Det ble ikke gjort noen funn.

Kapringsteori De nye opplysningene oppklarer uansett ikke hva som faktisk har skjedd med Malaysia Airlines flight MH370.

Men ifølge amerikanske tjenestemenn som jobber med kontraterror undersøker man om en pilot eller en annen person om bord kan ha slått av flyets sporingsmekanismer med vilje, for deretter å fly passasjerflyet til et ukjent sted.

Det er ifølge WSJ uklart om etterforskerne har bevis som kan indikere om dette har skjedd, eller om terrorisme eller spionasje kan være årsaken til den mystiske forsvinningen.

Tidligere har amerikanske tjenestemenn uttalt at det ikke er noe som indikerer at flyet har blitt utsatt for terrorisme, men de har samtidig ikke utelukket noe.

• Saken oppdateres.