Flyet forsvant

Søndag forsvant et F-35-fly i South Carolina i USA.

BORTE: Letemannskaper er nå på utkikk etter det forsvunnede flyet. Illustrasjonsfoto: AP Photo / Michel Euler / File
BORTE: Letemannskaper er nå på utkikk etter det forsvunnede flyet. Illustrasjonsfoto: AP Photo / Michel Euler / File Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flygeren skjøt seg ut og er i god behold, men F-35-flyet han fløy, er forsvunnet i delstaten South Carolina i USA.

Letemannskapene konsentrerer nå søket om to sjøer nord for North Charleston – Lake Moultrie og Lake Marion. Det har vært dårlig vær i området, men etter at det klarnet opp har et politihelikopter blitt satt inn i søket.

F-35 jagerfly beskrives av Forsvaret som et av verdens beste kampfly, og har en pris deretter. Denne ulykken blir beskrevet som «et sjokk for alle». Video: Storyblocks, Twitter. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Militæret ber også publikum om hjelp til å finne flyet.

Årsaken til at flygeren skjøt seg ut, er ikke kjent. Det etterforskes, opplyser det amerikanske forsvaret. Flyet som er borte, tilhører marinekorpset.

Flygeren skjøt seg ut klokka 14 søndag. Han er brakt til et lokalt sykehus, og tilstanden er stabil, ifølge forsvarets talsperson Melanie Salinas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer