Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flyet gikk rett i havet. Det gikk akkurat under

Hør de dramatiske nødsamtalene fra øyenvitner etter flykrasjen i Florida.

VANSKELIGE FORHOLD: Redningsarbeidet utenfor Bethune Beach tas opp igjen i dag ved 13 tiden, norsk tid. Verken flyet eller de savnede norske pilotene er funnet. Foto: John Luce.
VANSKELIGE FORHOLD: Redningsarbeidet utenfor Bethune Beach tas opp igjen i dag ved 13 tiden, norsk tid. Verken flyet eller de savnede norske pilotene er funnet. Foto: John Luce. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nordmenn, én flygeleder og én elev ved East Phoenix Aviation er fortsatt savnet etter å ha styrtet i havet rett utenfor Bethune Beach på Floridas østkyst torsdag kl. 00.30 norsk tid.

Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent. Assisterende sjefsflyinstruktør ved flyskolen, Lars Kjellberg har fortalt Dagbladet at de to nordmennene var ute på instrumentflyging, noe som blant annet innebærer at man flyr i blinde, uten utsyn fra cockpiten.

En rekke beboere ved Bethune Beach var vitne til at Cessna 172-flyet med de to nordmennene styrtet i havet onsdag kveld lokal tid. Øyenvitner beskriver at flyet sank kort tid etter at det traff havoverflaten.

Mann: - Et enkeltmotors, to-passasjers fly gikk rett i havet 150 meter ut, rett utenfor leilighetskomplekset. Det gikk akkurat under.

Mann: - Herregud. Det er borte.

Operatør: - Kan du se det?

Mann: - Jeg kunne det. Nå er det borte. Det kom rett ned i havet. Og jeg ser ikke noen som kommer ut av flyet heller, sier innringeren.

Senere ringer flere sjokkerte øyenvitner inn med samme beskjed.

- Som en basstromme Ifølge enkelte vitner skal flyet ha vært i full brann da det styrtet i havet. Ingen av øyenvitnene som er gjengitt på nødsentralens lydlogg beskriver noen slik brann.

HØR NØDSAMTALENE ETTER FLYSTYRTEN HER:Heller ikke National Transportation Safety Board, som etterforsker ulykken, kunne bekrefte opplysningene om noen brann i flyet i går.

Bethune Beach-beboer George Walker beskriver overfor The Daytona Beach News Journal at han hørte et høyt smell «som en basstromme». Når han gikk ut for å se, ble han omringet av en røysky som luktet merkelig, beskriver han. Han så aldri flyet.

Kan ta et år Det er ikke mer enn seks meter dypt på stedet der flyet styrtet, men sterke strømmer og tett tåke gjorde søkearbeidet vanskelig i går.

Bølger på én til halvannen meter og svært dårlig sikt under vann gjør at arbeidet med å lokalisere flyet går med museskritt.

Mange vrakrester har skylt i land på stranden, men verken selve flyet eller mannskapene er funnet.

National Transportation Safety Board har sagt at det kan ta seks måneder til ett år før de konkluderer med hva som var årsaken til ulykken.

STYRTET: Vrakrester fra flyet har skylt i land langs stranda, og vitner om at flyet fikk et kraftig sammenstøt med havoverflaten. Foto: News 13.
STYRTET: Vrakrester fra flyet har skylt i land langs stranda, og vitner om at flyet fikk et kraftig sammenstøt med havoverflaten. Foto: News 13. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media