SØKER:  Det australske marinefartøyet «HMAS Success» er et av skipene som søker etter det savnede Malaysia Airlines-flyet. Søket ble fredag gjenopptatt etter at været hadde bedret seg.  Foto: REUTERS/Australian Defence Force/NTB Scanpix
SØKER: Det australske marinefartøyet «HMAS Success» er et av skipene som søker etter det savnede Malaysia Airlines-flyet. Søket ble fredag gjenopptatt etter at været hadde bedret seg. Foto: REUTERS/Australian Defence Force/NTB ScanpixVis mer

Flyet kan ha flydd raskere enn tidligere antatt

Har begynt å søke i nytt område.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flysøket etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines sør i Indiahavet er gjenopptatt, etter at været i området natt til fredag bedret seg.

Søket etter vrakrester, som er observert fra flere satellitter, måtte innstilles som følge av tordenvær og kuling torsdag.

Natt til fredag bedret været seg, og ved daggry gikk flere fly på vingene igjen, opplyste hovedredningssentralen i Australia. Søket skjer nå i et område rundt 1.100 kilometer lenger nordøst enn tidligere.

Flytter søkeområdet — Den nye informasjonen er basert på analyse av radardata mellom Sør-Kinahavet og Malakkastredet før kontakten forsvant, heter det i en kunngjøring fra redningsledelsen.

— Det er indikasjoner på at flyet fløy raskere enn tidligere anslått, noe som må ha resultert i økt drivstoffbruk og ha redusert avstanden flyet kunne tilbakelegge ut over Indiahavet.

Det nye søkeområdet er på hele 319.000 kvadratkilometer og begynner rundt 1.850 kilometer vest for Perth i Australia.

Mysterium Rute MH370 fra Malaysia Airlines forsvant en knapp time etter avgang fra Kuala Lumpur 8. mars. Flyet skulle til Beijing i Kina og hadde 227 passasjerer og et mannskap på tolv om bord.

Hva som skjedde med flyet er fortsatt et mysterium, men mye tyder på at kommunikasjonssystemet om bord ble skrudd av med vilje, og at flyet deretter endret kurs.

Satellittbilder Thailand meldte torsdag at en av landets satellitter hadde observert 300 gjenstander i havet.

En fransk satellitt observerte også over hundre gjenstander i sjøen, drøyt 2.500 kilometer sørvest for Perth på Australias vestkyst.

De største gjenstandene skal være over 20 meter store, og teorien er at det dreier seg om vrakrester fra det styrtede flyet.

(NTB)