- Flyet kan ha tippet over under trening

De to savnede nordmenene var på langtur da flyet styrtet. Tidligere elev Øyvind Lea Gjerde kjenner mange ved skolen.

TIDLIGERE ELEV: Øyvind Lea Gjerde avsluttet utdanningen sin ved skolen november 2009. Han kjenner fortsatt mange elever ved skolen og forsøker nå å komme i kontakt med dem. Foto: Carl Joakim Damsleth
TIDLIGERE ELEV: Øyvind Lea Gjerde avsluttet utdanningen sin ved skolen november 2009. Han kjenner fortsatt mange elever ved skolen og forsøker nå å komme i kontakt med dem. Foto: Carl Joakim DamslethVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka halv ett i natt norsk tid styrtet et Cessna 172 i havet ved Daytona Beach i Florida. To nordmenn med tilknytning til Phoenix East Aviation er savnet. Dagbladet får opplyst at det er 70 norske studenter ved skolen.

Øyvind Lea Gjerde avsluttet pilotutdanninga si ved skolen november 2009. Han kjenner flere av dagens studenter ved skolen og blir svært bekymret når Dagbladet forteller ham om ulykka.

- Dette er forferdelige nyheter, jeg kjenner mange som studerer der fortsatt, sier Gjerde til Dagbladet.

- Kan ha tippet Det ettmotors Cessna-flyet brant da det styrtet i havet, 150 meter fra land.

- Det er første gang jeg hører at det skjer en ulykke på den skolen.

I en pressemelding fra kystvakta i USA står det at flyet var i spinn da det styrtet. Vitner forteller at flyet brant på vei ned, men dette er foreløpig ubekreftet.

- Flyet kan ha tippet over under trening. Hvis flyet brant på vei ned, er det snakk om et alvorlig havari fra maskinens side, sier Gjerde, som tror de to savnede nordmenne kan ha vært en elev og en instruktør.

På langtur -Jeg leser at flyet var på vei til/fra Sarasota til Daytona Beach. Dette er en vanlig destinasjon for Cross-Country-opplæring (langtur) med elev og instruktør, så det kan virke mer sannsynlig at det er snakk om Instruktør og elev som har gått ned.

VRAKRESTER: Vrarester er skylt opp på land etter ulykka, som skjedde 150 meter fra stranden i Daytona Beach. Foto: News 13
VRAKRESTER: Vrarester er skylt opp på land etter ulykka, som skjedde 150 meter fra stranden i Daytona Beach. Foto: News 13 Vis mer

Ifølge lokalavisa Wesh bekrefter lokale myndigheter Gjerdes antagelser.

- National Transportation Safety Boards etterforsker Butch Wilson har bekreftet at Cessna-flyet tilhører Daytona Beach og at det var en instruktør og en student ombord da flyet styrtet.

Gjerde forsøker nå å komme i kontakt med folk han kjenner ved skolen.

UD opplyser til Dagbladet at de ennå ikke har fått noen melding om nordmennene, men at ambassaden i Washington jobber med saken.

DAYTON BEACH: Bilde tatt under en flytur ved skolen. Foto: Privat
DAYTON BEACH: Bilde tatt under en flytur ved skolen. Foto: Privat Vis mer