Flyet landet midnatt - må i karantene

Et SAS-fly fra Nice var forventet å lande 00:10 på Gardermoen natt til lørdag. I stedet landet det nøyaktig midnatt. Nå må passasjerene i karantene.

KARANTENE: Monica og Helene Møhncke sier at de vil gå i karantene uavhengig om flyet lander før eller etter midnatt. Video/Reporter: Ingvild Tvervaag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

NICE/OSLO (Dagbladet): Torsdag ble det kjent at Frankrike, Tsjekkia, Sveits og Monaco går fra «grønt» til «rødt», som følge av en økning i coronasmitten i landene.

Endringene trådde i kraft natt til lørdag kl. 24.00, noe som innebærer at alle reisende fra disse og andre rødmerkede land, må i ti dagers karantene ved hjemkomst.

Et SAS-fly var ventet til Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 00.10, men klarte å fly inn om lag ti minutter. Om bord på flyet endte det med klapping da passasjerene fikk vite at flyet hadde landet klokka 00.00. Det er også tidspunktet som står oppgitt på nettsiden til Avinor. Ifølge FlightRadar24 landet imidlertid flyet klokka 00.01.

Pressevakt i SAS, Tonje Sund, bekreftet overfor Dagbladet natt til lørdag at det offisielle landingstidspunktet for flyet er loggført klokka 00.00.

- Vi konstaterer at flyet landet ti minutter før planlagt landingstidspunkt. Så må jeg henvise videre til helsemyndighetene om hva dette betyr videre for karantene og andre retningslinjer, sier Sund.

Reglene som gjelder, innebærer at tidspunktet flyet lander, regnes som det øyeblikket flyet treffer landingsstripen på Gardermoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer