Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flyet ligger trolig på havets bunn

Sier lederen for Indonesias redningstjeneste. Tre meter høye bølger - ingen funn.

 STYRTET TROLIG I JAVASJØEN: En politimann på Juanda International Airport i Surabaya i Indonesia peker på det sannsynlige området AirAsia har truffet sjøen. Foto: Beawiharta/Reuters/NTB Scanpix.
STYRTET TROLIG I JAVASJØEN: En politimann på Juanda International Airport i Surabaya i Indonesia peker på det sannsynlige området AirAsia har truffet sjøen. Foto: Beawiharta/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AirAsia-flyet som forsvant på vei fra Surabaya i Indonesia til Singapore søndag morgeen, ligger trolig på havets bunn, sier lederen fior Indonesias redningstjeneste

- På bakgrunn av våre koordinater, spår vi at flyet havnet i havet. Nå ligger det nok på havets bunn, sier Bambang Soelistyo.

Flyet med 162 mennesker om bord forsvant fra radaren 42 minutter etter avgang fra Surabaya søndag morgen. Turen skulle ta tre timer.

Ble nektet kursendring
Det befant seg da over Javasjøen, der været var dårlig.

Kort tid før det forsvant, ba besetningen om tillatelse til å endre høyde. Dette ble avslått av flygelederne på grunn av annen flytrafikk i området.

Kontakten med flyet forsvant tre minutter etter at den franske kapteinen ba om å få øke flyhøyden fra 32 000 til 38 000 fot.

 PÅ BAKKEN;  Et fly fra AirAsia parkert på Changi International Airporti i Singapore mandag. Foto: Wong Maye-E, AP/NTB Scanpix.
PÅ BAKKEN; Et fly fra AirAsia parkert på Changi International Airporti i Singapore mandag. Foto: Wong Maye-E, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Airbus 320-200-maskinen med rutenummer QZ8501 er bare seks år gammel, og har fulgt serviceprogrammet.

Den siste store tekniske gjennomgang var midt i november av det som er regnet for i praksis er regnet for å være et nytt fly.

Flyselskapet AirAsia er et av verdens største såkalte billigselskap, og har ikke hatt noen styrt siden flygingene startet i 2002.

 Ved 05-tiden natt til mandag norsk tid er det ikke meldt om noen funn av vrakdeler.

Tre meter bølger
Letingen søndag var resultatløs og forholdene var svært vanskelige med tett skydekke og en bølgehøyde på nesten tre meter.

Da mørket senket seg søndag kveld ble letingen midlertidig innstilt, men ved daggry mandag gikk fire indonesiske fly på vingene for å gjenoppta søket.

Lik Dagbladet på Facebook

Fly og skip fra Malaysia og Singapore deltar også i letingen, og Australia, India og USA har også tilbudt letehjelp.

(NTB-AFP/Dagbladet).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media