Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyet med bølgeofrene landet på Gardermoen

Flyet med sju norske omkomne etter flodbølgekatastrofen i Thailand landet på Gardermoen i formiddag. De omkomne blir hedret med en minneseremoni senere søndag der kongeparet og statsministeren er til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To norske polititjenestemenn var med flyet som i dag brakte kistene med sju norske ofre for bølgekatastrofen i Asia fra Phuket i Thailand til Gardermoen . Det store Airbus-flyet flyet landet i grålig vintervær på Oslo Lufthavn Gardermoen klokken 11.39, får NTB opplyst i Forsvaret.

Sammen med de nærmeste pårørende vil kongen og dronningen og statsminister Kjell Magne Bondevik søndag klokken 15 delta i en felles minneseremoni på Oslo Militære Lufthavn.

Selv om seremonien finner sted på militært område, vil den ha et sivilt preg. Biskop Ole Christian Mælen Kvarme i Borg skal lede seremonien.

De mange pressefolkene som er ventet å møte opp på Gardermoen for å dekke ankomsten og minnestunden, får ikke være til stede i selve rommet hvor seremonien skal foregå. De pårørende vil bli skjermet fra pressen.

Hittil er 14 norske omkomne identifisert etter flodbølgekatastrofen. 72 nordmenn er fortsatt savnet. Fem av de omkomne er tidligere sendt hjem til Norge, enten i urne eller i kiste. To andre er begravet på Sri Lanka.

Da den første kisten kom fra Sri Lanka tidligere i januar var Slottet representert ved kronprinsparet. Av hensyn til de pårørende skjedde det i all stillhet. (©NTB)