Flyet mistet vingen i lufta

Kan skyldes rust. 20 styrtet i døden i Miami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble flere vitne til flyet som styrtet rett i havet utenfor Miami. De første undersøkelsene viser at en del av flyvingen falt av før flyet styrtet, melder nyhetsbyrået AP.

Det er foreløpig uklart hvorfor vingen falt av på det 58 år gamle turboprop-flyet. Flyet fra Chalk\'s Ocean Airways var på vei til Bahamas med 18 passasjerer, hvor av tre spedbarn. I tillegg hadde det et mannskap på to.

Men etterforskerne peker allerede på nå at materialtretthet og rust kan ha ført til at vingen løsnet. Det vil trolig ta et års tid før ulykkesårsaken er klarlagt, sier lederen for USAs ulykkeskommisjon Mark Rosenker til AP.

Flyets høyre ving er nå hentet opp av sjøen med propell og motor fremdeles fast i vingen, men Rosenker vil ikke gi flere detaljer om vingen.

Flyet styrtet og sank på 10 meters dyp rett utenfor Miami Beach, og resten av flyet vil ikke bli hevet før senere i kveld norsk tid.

Minst 11 av de som døde i flystyrten kom fra øya Bimini, og eiendomsagent Lloyd Edgecombe sier at ulykken traff øya hardt.

Det bor 1600 mennesker på øya Bimini.

Flyet var et tomotors propellfly av typen Grumman G-73T.

HER STYRTER 20 I DØDEN:  Trolig fordi vingen falt av, men var årsaken rust? Foto: SCANPIX/AP/cnn
HER STYRTER 20 I DØDEN: Trolig fordi vingen falt av, men var årsaken rust? Foto: SCANPIX/AP/cnn Vis mer

Rosenker ber nå om at personer med video-opptak eller bilder om å ta kontakt. TV-kanalen CNN sendte allerede samme kveld som ulykken et amatøropptak som viste en eksplosjon i lufta bak flyet.

VINGEN BLE LIGGENDENDE FOR SEG SELV: Resten av flyet vil bli hevet i løpet av dagen.
SLIK SÅ FLYET UT: Her er et tomotors Grumman G-73T Turbine Mallard fra Chalk\'s Ocean Airways, etter at det har landet i Miami.