Flyet mistet vingen i lufta

Kan skyldes rust. 20 styrtet i døden i Miami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble flere vitne til flyet som styrtet rett i havet utenfor Miami. De første undersøkelsene viser at en del av flyvingen falt av før flyet styrtet, melder nyhetsbyrået AP.

Det er foreløpig uklart hvorfor vingen falt av på det 58 år gamle turboprop-flyet. Flyet fra Chalk\'s Ocean Airways var på vei til Bahamas med 18 passasjerer, hvor av tre spedbarn. I tillegg hadde det et mannskap på to.

Men etterforskerne peker allerede på nå at materialtretthet og rust kan ha ført til at vingen løsnet. Det vil trolig ta et års tid før ulykkesårsaken er klarlagt, sier lederen for USAs ulykkeskommisjon Mark Rosenker til AP.

Flyets høyre ving er nå hentet opp av sjøen med propell og motor fremdeles fast i vingen, men Rosenker vil ikke gi flere detaljer om vingen.

Flyet styrtet og sank på 10 meters dyp rett utenfor Miami Beach, og resten av flyet vil ikke bli hevet før senere i kveld norsk tid.

Minst 11 av de som døde i flystyrten kom fra øya Bimini, og eiendomsagent Lloyd Edgecombe sier at ulykken traff øya hardt.

Det bor 1600 mennesker på øya Bimini.

Flyet var et tomotors propellfly av typen Grumman G-73T.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer