Flyet skal ha rotert kraftig og falt 8500 meter på to minutter før det forsvant fra radaren

66 personer var om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka halv tre i natt forsvant Egypt Air flyging MS804 fra radaren. Egyptiske luftfartsmyndigheter sier flyet med 66 personer om bord styrtet da det var over Middelhavet på vei fra Paris til Kairo.

Like før 12.30 i ettermiddag holdt Frankrikes president François Hollande en pressekonferanse at flyet har krasjet.

- Informasjonen vi har bekrefter med sikkerhet at flyet har krasjet, sier Hollande på pressekonferansen.

Like etterpå opplyser Hellas' forsvarsminister Panos Kammenos at deres data tyder på at flyet var på 11 300 meters høyde i egyptisk luftrom. Ifølge forsvarsministeren falt flyet 6700 meter og spant kraftig flere ganger før det ble borte fra radaren, skriver blant annet AP.

- Det dreide 90 grader til venstre og deretter 360 grader til høyre. Flyet falt fra 38 000 fot (11 500 meter) til 15 000 fot (4500 meter) til omkring 10 000 fot (3000 meter), sier Kammenos.

To kritiske minutter Greske forsvarskilder beskriver overfor The Guardian de to minuttene mellom 03.27 og 03.29 i natt som kritiske øyeblikk:

I løpet av disse to minuttene skal flyet ha falt de 8500 meterne i egyptisk luftrom før det forsvant fra radaren.

Flyvraket er ennå ikke funnet, men det foregår en stor leiteaksjon i området med flere skip og fly involvert.

Greske F-16-jagerfly er også sendt på vingene for å leite etter flyet. Leiteaksjonen er sentrert sør for den greske øya Karpathos i Middelhavet, og greske myndigheter håper satellittbilder kan bidra til å finne flyvraket.

- Ingenting er utelukket Han sier videre at ingenting er utelukket når det kommer til årsaken til flystyrten. Samtidig ble det også erklært at franske påtalemyndigheter innleder etterforskning av styrten.

15 av passasjerene var franske statsborgere, ifølge flyselskapet EgyptAir.

- Nå må vi prioritere å støtte ofrenes familier, sier den franske presidenten.

Frankrikes statsminister Manuel Valls sier ingen teorier om flyets forsvinning kan utelukkes på nåværende tidspunkt. Også Egypts statsminister sier terror ikke kan utelukkes som årsak til styrten.

Prøvde å kalle opp flyet Flyet var på vei fra Paris til Kairo, og hadde nettopp forlatt gresk luftrom da det krasjet.

Nå sier den greske luftfartsdirektøren Konstantinos Lintzerakos til nyhetsbyrået AP at flyet fløy på 11 300 meters høyde, og at det ikke rapporterte noen problemer. Samtidig sier Lintzerakos at de forsøkte å kontakte piloten på det egyptiske flyet for siste gang da det var 16 km igjen før det var ute av gresk luftrom.

Piloten svarte ikke, ifølge AP. Grekerne skal ha forsøkt å kontakte ham igjen gjentatte ganger fram til det forsvant fra radaren.

Den siste radiokontakten flyet hadde med bakken skal ha vært 10 minutter før det ble borte.

Ifølge Reuters etterforsker greske myndigheter vitnebeskrivelser fra innbyggere på en gresk øy som sier at de så «ildkule» i lufta. Ifølge Telegraph har en kaptein på et gresk skip også sett «flammer på himmelen».

Saken oppdateres