«Flyet skal sprenges»

Bombetrussel ringt inn til Gardermoen fra Pakistan. Passasjerer evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder  fra evakueringen? Send mms til 2400 eller epost til 2400@dagbladet.no

(Dagbladet.no): Et Boeing 777 passasjerfly fra Pakistan International Airlines (PIA) er evakuert etter at det ble framsatt en bombetrussel mot en konkret avgang klokka 16.40 fra Oslo lufthavn Gardermoen.

- Det ble ringt inn en trussel fra et pakistansk nummer. Beskjeden var at det flyet skulle sprenges, opplyser informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til Dagbladet.no.

Det var en ansatt ved Oslo lufthavns informasjonsskranke som mottok den skremmende telefonen fra Pakistan før flyet skulle ta av. Ifølge NTB ble trusselen ringt inn klokka 15.45.

Det skal ha vært nærmere 300 passasjerer ombord da det ble slått alarm.

- Flyet står på bakken, og det er ikke lenger folk ombord. Vi foretar nødvendige undersøkelser for å avkrefte eller bekrefte trusselen, men håper og tror at det ikke er hold i den, sier stasjonssjef Hans Holmgrann ved Gardermoen politistasjon til Dagbladet.no.

Han vil ikke gå inn på hvordan politiets bombeeksperter i kveld jobber ved flyet. Situasjonen var fire timer etter trusseltelefonen ennå ikke endelig avklart, men ingenting tyder på at det finnes sprengstoff i flyet eller i passasjerenes bagasje.

- Vi er inne i en avsluttende fase, og tror vi kan være ferdige med undersøkelsene om rundt en halvtime, opplyste politiet da.

PK752 skulle til Pakistan via København, og avgangen ble utsatt på ubestemt tid etter trusselen.

Telefonoppringingen vil bli etterforsket videre.