Flyet som krasjet i England tilhørte Bin Laden-familien. Saudi-Arabia kondolerer

Fire døde kan ha vært medlemmer av familien.

FAMILIEN EIDE FLYET: Privatflyet som krasjet i Hampshire fredag er eid av familien til Osama bin Laden. Det skriver blant annet engelske The Telegraph i natt. Foto: Tubman89/Twitter / NTB Scanpix
FAMILIEN EIDE FLYET: Privatflyet som krasjet i Hampshire fredag er eid av familien til Osama bin Laden. Det skriver blant annet engelske The Telegraph i natt. Foto: Tubman89/Twitter / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siste: Saudi-Arabia har levert en offentlig kondolanse til Bin Laden-familien, melder BBC.

- Hans høyhet prins Mohammed bin Nawaf al Saud har gitt sine kondolanser til familien og slektningene av Mohammed Bin Laden ved Blackbushe-flyplassen i Storbritannia for deres store tap, skriver landets ambassade i Storbritannia på sosiale medier.

Fredag ettermiddag krasjet et småfly inn på området til en bilauksjonsforretning ved Blackbushe flyplass i Hampshire sør i England. Alle de fire om bord mistet livet.

Nå viser det seg at Embraer Phenom 300-flyet tilhørte et selskap som er eid av familien til den avdøde Al Qaida-lederen Osama bin Laden. Det skriver blant annet The Telegraph.

Usikkerhet Det er foreløpig usikkert om noen av familiemedlemmene til bin Laden selv var blant de fire som døde i styrten, men enkelte medier melder nå at både stemoren og søsteren hans var om bord i flyet.

Dette har ikke blitt bekreftet fra offisielt hold, men det som er sikkert er at familien har forretningsinteresser i de nordlige delene av Italia og flyet var på vei fra Milano til Hampshire da det gikk galt.

Ifølge vitner eksploderte flyet, som er verdt omlag 90 millioner kroner, like etter at det passerte rullebanen på flyplassen. Det skal ha truffet et gjerde på veien, og gått i bakken med nesa først.

Det ble ikke meldt om noen personskader på bakken, men piloten og de tre passasjerene har altså mistet livet. Rundt 20 biler ble totalskadd i brannen som fulgte.

To ganger tidligere Dersom det viser seg at flere av Bin Laden-familien var om bord i flyet, er det den tredje gangen de rammes av flyulykker.

Den tredje september 1967 døde faren til Osama bin Laden, Mohammed, da hans Beechcraft 18 krasjet like ved landingsstripa ved Usran i Saudi Arabia.

I 1988 døde Osamas halvbror Salem da flyet hans traff høyspentledninger i San Antonio, Texas.

Flyet som krasjet i dag hadde samme registreringsnummer på halefinnen, HZ-IBN, som flyet Mohammed bin Laden styrtet i for snart 50 år siden.

- Høyt smell Det var flere som var vitne til den dramatiske styrten fredag ettermiddag. En av dem var Joe Ramos.

- Det kom et høyt smell, og det tok ikke lang tid før sønnen min kom løpende inn i auksjonshallen for å fortelle oss at et fly hadde styrtet. Vi løp ut og så at et privatfly hadde truffet gjerdet, spunnet rundt og truffet bilene, sier han ifølge The Guardian.

70 år gamle Daphne Knowles bor i nærheten av ulykkesstedet. Hun kunne fortelle en lignende historie.

- Jeg hørte et fly komme veldig fort bak meg, og motoren lagde altfor mye bråk. Det fløy altfor lavt. Det var noen som sa at flyet forsøkte å unngå et annet fly, men det kunne ikke jeg se, sier Knowles, som selv er en glideflypilot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer