Flyulykken i Sverige:

- Flyet spant nedover i en voldsom fart

Axel Pettersson satt hjemme i stua da han hørte en skingrende lyd utenfor: - Jeg ble veldig redd.

FLYKRASJ: Et fly med ni personer om bord har krasjet på ei øy utenfor Umeå i Sverige. Video: Expressen Vis mer

Et småfly med ni personer om bord har krasjet utenfor Umeå i Sverige. Alle personene om bord i flyet har omkommet.

Det bekrefter Norrlands universitetssykehus overfor Expressen.

- Dette kommer ikke til å gå bra

Axel Pettersson, som bor like ved Umeå flyplass hvor flyet lettet fra like før ulykken, satt hjemme i stua si da han hørte en skingrende lyd utenfor vinduet.

- Jeg satt i sofaen og hørte en høy motorlyd som skrek veldig høyt utenfor. Da løp jeg ut i hagen og så altså dette flyet som spant nedover i en voldsom fart. Den ene vingen kom fallende ned like etter flyet, forklarer Pettersson overfor Dagbladet.

- Deretter hørte jeg et høyt smell også ble alt stille. Jeg tenkte umiddelbart at dette ikke kommer til å gå bra, understreker han.

UMEÅ: Et fly med ni personer om bord har krasjet i Umeå. Alle har omkommet. Video: Expressen Vis mer

- Ble veldig redd

Flyet skal ha gått ned på en øy omkring 500 meter unna der Pettersson bor sammen med foreldrene sine. Flere naboer skal ha strømmet ut i gatene samtidig som Petterson.

- Jeg trodde først at det skulle krasje inn i et hus eller liknende, det hadde vært skikkelig ille. Jeg ble veldig redd, slår Petterson fast

Han understreker at det var den skrikende lyden fra flyet som fanget oppmerksomheten hans først.

VITNE: Axel Pettersson bor i nærheten av Umeå flyplass i Sverige og så at flyet spant nedover i en voldsom fart. Foto: Privat
VITNE: Axel Pettersson bor i nærheten av Umeå flyplass i Sverige og så at flyet spant nedover i en voldsom fart. Foto: Privat Vis mer

- Jeg ropte til faren min at «et fly har krasjet, et fly har krasjet» og at de måtte ringe 112, sier Petterson og legger til at han hadde vanskelig for å tro hva som hadde skjedd.

- Jeg klarte nesten ikke å snakke og trodde ikke mine egne øyne. Det var flere båter i vannet like etterpå som lette etter deler av flyet, sier Pettersson.

- Manglet en vinge

Henrik Sahlin var vitne til flystyrten da han kjørte gokart med familien, mellom flyplassen og øya hvor flyet styrtet. Han bekrefter at flyet manglet en vinge.

- Først hørte vi et kraftig smell. Vi så opp mot himmelen, hvor det var et fly som falt mens det spant rundt. Det så ut som flyet bare hadde én vinge, sier Sahlin, og fortsetter:

- Bak flyet kom flere vrakdeler. Det kan ha vært vingen, men vi stod et stykke unna, kanskje to kilometer. Det føltes som om flyet falt lenge - kanskje i 15 sekunder, før det gikk ned i skogen, sier han til Dagbladet.

Flyet skulle lette

Ifølge Räddningstjänsten skal det ha vært fallskjermhoppere om bord i flyet.

Peder Jonsson i politiet opplyser til nyhetsbyrået TT at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med at flyet skulle lette.

TT skriver at flyet gikk ned på en øy, rundt to kilometer fra rullebanen på Umeå flyplass.

Politiet ble varslet om hendelsen søndag klokka 14.28. Nødetatene jobber fremdeles på stedet.

Traff øy

TT skriver at flyet gikk ned på en øy, rundt to kilometer fra rullebanen på Umeå flyplass. Politiet ble varslet om hendelsen søndag klokka 14.28.

Nødetatene jobber søndag ettermiddag på stedet.

Sjøfartsverket oppgir at flere personer har ringt inn med meldinger om at flyet har gått ned, ifølge NTB.

- Det er med stor sorg at jeg har mottatt beskjeden om det styrtede flyet utenfor Umeå. Mine tanker går til de omkomne og deres pårørende i denne vanskelige tida, skriver statsminister Stefan Löfven i en uttalelse til TT.