Flyet styrtet 50 km fra flyplass

Et russisk passasjerfly med 224 passasjerer har styrtet på Sinai.

 I SORG: Pårørende har samlet seg på flyplassen i St. Petersburg der det styrtede flyet skulle lande. Foto:  EPA/ANATOLY MALTSEV
I SORG: Pårørende har samlet seg på flyplassen i St. Petersburg der det styrtede flyet skulle lande. Foto: EPA/ANATOLY MALTSEVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):BBCs reporter i Kairo forteller at flyet skal ha styrtet 50 km fra El Arish flyplass i det piloten prøvde å nødlande.

Piloten skal ha meldt fra om tekniske problemer, og forsøkte å nødlande på nærmeste flyplass. BBC skriver videre at ferdskriveren, kjent som "den svarte boksen" er funnet. Den kan gi endelig svar på hva som skjedde med flyet.

Samtidig skal over hundre omkomne ha blitt hentet ut fra vrakrestene, hvor fem skal være barn, og redningsmannskapene å meldte om at de hadde hørt stemmer fra en seksjon inne i flyet, ifølge Reuters.

Egyptiske myndigheter går nå ut og avkrefter dette og sier at samtlige passasjerer har omkommet, ifølge AP.

Fly med turister styrtet Regjeringen i Egypt melder om at et russisk passasjerfly forsvant fra radaren 05.13 norsk tid og styrtet i Sinaihavløya i Egypt. Statsministeren Sherif Ismail Mohamed melder om at flyvraket er funnet, og at alle passasjerene mest sannsynlig har omkommet, ifølge AFP. Vraket ble funnet i Hasana-området, sør i Sinai.

- Militærfly har oppdaget vraket av flyet i et fjellområde, og 45 ambulanser er på vei til området for å evakuere døde, sier den egyptiske regjeringen i en uttalelse.

Flyet var på vei til St. Petersburg i Russland  og tok av fra flyplassen i Sharm el-Sheikh. 23 minutter etter avgang forsvant flyet fra flyradaren til luftfartsmyndigheten i landet. Flyet raste ned 6000 fot per minutt før signalet forsvant nær Nekhel, ifølge Flight Radar.

Det skal være 224 passasjerer om bord på flyet, hvorav 17 av passasjerene er barn og sju kabinansatte, opplyser det russiske nyhetsbyrået RIA. Det skal for det meste være russiske turister om bord på flyet, og det norske utenriksdepartementet har foreløpig ikke oversikt over om det befant seg nordmenn om bord.

Urolig område Situasjonen har lenge vært urolig på deler av Sinaihalvøya, og egyptiske sikkerhetsstyrker kjemper mot islamistiske ekstremister nord i området.

I 2004 krasjet et fly fra flyselskapet Flash Airlines i Røde havet kort tid etter avgang fra flyplassen i Sharm el-Sheikh. Alle de 148 passasjerene omkom i ulykka, og etterforskere fra forskjellige land har i ettertid kranglet om årsaken til ulykka.

En gruppe som hevder den er tilknyttet Den islamske stat (IS), har i det siste påtatt seg ansvaret for mange av angrepene på egyptiske regjeringsstyrker på halvøya.

Motstridende meldinger Lørdag morgen kom det motstridende meldinger om flyet. BBC var blant de første til å melde om at et russisk passasjerfly med over 200 passasjerer hadde forsvunnet over Sinaihalvøya i Egypt.

Ifølge Al Arabya hadde den egyptiske luftfartsmyndighet mistet kontakt med flyet rett etter at det tok av fra flyplassen i Sharm El-sheik.

 SKAL HA KRASJET I SINAI: Flere medier melder om at et russisk passasjerfly har krasjet i Sinai i Egypt. Foto: Flightradar
SKAL HA KRASJET I SINAI: Flere medier melder om at et russisk passasjerfly har krasjet i Sinai i Egypt. Foto: Flightradar Vis mer

Men nyhetsbyrået Reuters snakket med flere egyptiske kilder, og en luftfartskilde hevdet flyet trygt hadde kommet seg ut av egyptisk luftrom.

Redningsmannskaper på vei Flyet tilhører det russiske flyselskapet Kogalymavia og er av typen Airbus A321. Tallet på antall passasjerer har også blitt justert til 224.

Lete- og redningsmannskaper er blitt sendt til området hvor kontakten ble brutt, sier kilden til nyhetsbyrået DPA, som også melder at det er funnet vrakrester fra flyet.

Helsedepartementets statssekretær nord i Sinai, Tarek Khater, sier til Ahram Online at 15 ambulanser nå er på  vei til byen Al-Hasana, som ligger sentralt i Sinai. Ifølge nettstedet har Khater erklært krisestatus, men han kan ikke bekrefte om flyet faktisk har krasjet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

 STYRTET I SINAI: Flyet som styrtet tilhørte det russiske flyselskapet Kogalymavia. Foto: REUTERS/Kim Philipp Piskol
STYRTET I SINAI: Flyet som styrtet tilhørte det russiske flyselskapet Kogalymavia. Foto: REUTERS/Kim Philipp Piskol Vis mer