Evakuert fra Afghanistan

- Flyet var nesten tomt

Slik så det norske Kabul-flyet ut.

NESTEN TOMT: TV2-journalist Fredrik Græsvik var blant de som ble evakuert fra Kabul i Afghanistan natt til fredag. Han synes det er synd at flyet nærmest var tomt. Video: Magnus Paus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seint torsdag kveld lettet det første norske evakueringsflyet fra flyplassen i Kabul i Afghanistan.

- Jeg er glad for at vårt første fly nå har reist ut av Kabul. Om bord er norske borgere, noen familiemedlemmer til våre lokalt ansatte afghanere og noen andre europeiske borgere, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

Verken Utenriksdepartementet eller Forsvarets operative hovedkvarter har foreløpig ønsket å oppgi nøyaktig hvor mange personer som var om bord på flyet.

Bilder fra innsida viser imidlertid at det norske evakueringsflyet hadde mange ledige seter da det forlot det krigsherjede landet - det til tross for at tusenvis av mennesker desperat forsøker å flykte.

- Skandaløst

Britiske Paul Farthing leder organisasjonen Nowzad som redder hjemløse hunder og katter i Afghanistan. Han er tidligere marinesoldat, og gift med norske Kaisa Markhus, som også jobber i Kabul.

Markhus var blant dem som ble evakuert med det norske flyet torsdag kveld. Det skriver ektemannen på Twitter, som også deler et bilde fra innsida av flyet.

- Kaisa er på vei hjem! MEN dette flyet er tomt ... Skandaløst fordi tusenvis av mennesker som venter utenfor flyplassen i Kabul blir knust fordi de ikke kommer inn. Dessverre kommer folk til å bli igjen når dette oppdraget er over, fordi vi ikke klarer å gjøre det riktig, skriver han i Twitter-innlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer