Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyforbud for ekorn

Ekorn som vil ut og lufte seg, kan heretter ikke regne med å få kjøpt flybillett hos det nederlandske selskapet KLM. KLM har nemlig innført flyforbud for ekorn og andre gnagere såvel som for krypdyr, etter en skandaleaffære tidligere i vår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da ankom en sending på 440 ekorn til Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam, uten at de nødvendige papirer fulgte med. KLM bestemte seg for å avlive dyrene på stedet, og brydde seg ikke med å kontakte veterinær: Dyrene ble sendt gjennom en maskin som liknet en papirmakulator, en såkalt shredder.

De var meget døde da de kom ut i andre enden, men den brutale metoden som ble brukt til avlivningen vakte avsky i hele Nederland.

KLM har nå bestemt seg for at noe liknende aldri skal skje igjen, fordi selskapet heretter ikke vil godta at levende ekorn blir sendt som flyfrakt.

Samme regel gjøres med umiddelbar virkning gjeldende også for hamstere, kaniner, skilpadder, slanger, øgler og krokodiller. Hvis du vil beære tante og onkel i Amerika med en levende krokodille, må du altså finne fram til et annet flyselskap enn KLM.

I rettferdighetens navn skal det tilføyes at KLM har suspendert den ansatte som «makulerte» de papirløse, taiwanske ekornene.

Og shedderen som dyrene ble sendt gjennom, er en type som vanligvis brukes til slakt og ribbing av gjess og annet fjærkre.

(NTB-AFP)