Flyforbud under bryllupet

For å ivareta sikkerheten og for å redusere risikoen for «unødige forstyrrelser fra luften» innføres det flyforbud over Oslo under bryllupet til Haakon og Mette-Marit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kan ivrige pressefotografer bare glemme å ta de beste bildene ovenfra under sommerens store kongelige begivenhet. Forbudet kommer til å gjelde rundt hele stor-Oslo og settes i gang allerede under vorspielet på Skaugum 23. august. Flyforbudet skal opprettholdes til og med 26. august, dagen etter bryllupet, melder Aftenposten.

Luftfartstilsynet fikk forespørselen for to uker siden.

- Politiet kom med en anmodning til oss. Det ble opprettet lignende midlertidige restriksjonsområder i forbindelse med president Bill Clintons besøk i 1999, men den gang var restriksjonsområdet noe mer omfattende, sier Carsten Horn-Hanssen i Luftfartstilsynet til Aftenposten.

Tilsynet og politiet begrunner forbudet med at «Dette for å ivareta sikkerheten på en best mulig måte. Videre for å redusere risikoen for unødige forstyrrelser fra luften, slik at arrangementet gjennomføres med den forventede høytidelighet og verdighet.».