Flygeledere i fylleskandale på fly: - Truet personalet og skremte barnefamilier

- Vi ser veldig alvorlig på det som har skjedd, sier SAS.

FYLLESKANDALE: Flygeledere på vei til et arrangement i Kiruna skapte meget utrivelig stemning på en SAS-flight som tok av fra Arlanda søndag. Foto: TT News Agency / Vilhelm Stokstad /via REUTERS / NTB scanpix
FYLLESKANDALE: Flygeledere på vei til et arrangement i Kiruna skapte meget utrivelig stemning på en SAS-flight som tok av fra Arlanda søndag. Foto: TT News Agency / Vilhelm Stokstad /via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag ettermiddag tok en SAS-flight av fra Arlanda med destinasjon Kiruna. Der skulle det internasjonale arrangementet for flygeledere, Golden Flight Level 2018, avholdes.

På flyet var godt over hundre flygeledere, både svensker ansatt ved det svenske luftfartsverket og utlendinger.

Truet flypersonalet

Man skulle kanskje tro at flygeledere visste å oppføre seg i lufta, men ifølge Expressen ble flyturen en fylleskandale.

Rundt 40 personer skal ha vært så fulle at SAS stoppet alkoholsalget om bord.

Personer ansatt i luftfartsverket skal også ha opptrådt aggressivt mot flypersonalet og truet med at SAS ville få problemer med å fly i svensk luftrom.

De skal heller ikke ha hørt på instruksjonene de fikk, og oppførselen deres skal ha skremt barnefamilier om bord.

Pressesjef i luftfartsverket, Per Fröberg, understreker at flygelederne ikke var på jobb da de utagerte på flyet.

- Dette er noe de gjør på fritida. De har ferie eller fri på andre måter. Vi kan, like lite som andre arbeidsgivere, ta ansvar for hva våre medarbeidere gjør på sin fritid, sier Fröberg.

SAS bekrefter hendelsen

Han sier de har strenge regler for hva som gjelder når flygelederne er i tjeneste, eller like før de skal i tjeneste, men det gjelder naturlig nok ikke når man har fri eller ferie.

- Er det noe som må håndteres internt etter denne historien så kommer vi til å gjøre det, legger han likevel til.

Pressesjef i SAS, Freja Annamatz, bekrefter at de har registrert en hendelse på den omtalte flighten og at de stoppet alkoholsalget om bord.

- Det vi kan bekrefte er at det oppsto en forstyrrelse og en utrivelig situasjon på denne flighten og at vi ser veldig alvorlig på det som har skjedd. Vi tar det veldig alvorlig. Sikkerheten om bord er det viktigste, og vårt personal har håndtert situasjonen i henhold til våre rutiner, sier Annamatz.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer